Gemeente Enschede

Graffiti uit de binnenstad


Enschede, 01-12-2003

Gemeente draagt bij in schoonmaakkosten.

Onder het motto "Binnenstad schoon" gaat het Stadsdeelbeheer Centrum van de gemeente Enschede de strijd tegen ontsierende graffiti in de Binnenstad aan. Ondernemers die graffiti aantreffen op hun pand, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage in de verwijderkosten. Twente Milieu zal de graffiti verwijderen door middel van passende verf.

Stadsdeelbeheer Centrum stelt een maximale vergoeding van 50% van de schoonmaakkosten in het vooruitzicht (met een maximum van 250 euro per schoonmaakactie). De overige kosten van de schoonmaak zijn voor rekening van de ondernemer. De melding moet gebeuren door de eigenaar van het pand of door de bedrijfsleider.

Vooralsnog geldt de actie voor slechts een deel van de binnenstad. Het project "graffiti verwijdering" is een eerste impuls, waarvoor 5000 euro is uitgetrokken. In eerste instantie is gekozen voor de Korte Hengelosestraat, De Heurne en de Raadhuisstraat. Daarna vindt er een evaluatie plaats. Als blijkt dat de actie succesvol is geweest, wordt bekeken of het project een vervolg krijgt. De actie is besproken en goedgekeurd door de werkgroep beheer van het Binnenstadsoverleg, waar bewoners, ondernemers en gemeente aan deelnemen.

Ondernemers van betreffende straten worden schriftelijk geïnformeerd over de actie.

---

Gepubliceerd op 01-12-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar