Heuvelrug, 14.45 uur

Utrecht 01-12-2003 - Persberichten district Heuvelrug

Snelkraker bekent vijf inbraken

VEENENDAAL Een op 21 oktober j.l. aangehouden 28-jarige inwoner van Midlaren heeft tijdens het politieonderzoek in de afgelopen weken, vijf bedrijfsinbraken bekend. In veel gevallen werden, op snelle wijze, rookwaren gestolen. Een op dezelfde dag aangehouden 20-jarige kompaan uit Arnhem ontkent betrokkenheid met de inbraken.

Het tweetal werd op 21 oktober op heterdaad in een winkel op de Madelinushof in Wijk bij Duurstede aangehouden na een inbraakmelding. Nadat zij een ruit hadden ingegooid, vulden zij een zak met sigaretten en cds. Door snel en kordaat optreden van politieagenten konden de twee, terwijl zij nog bezig waren met het vullen van de zak, worden ingerekend.

DNA-materiaal
Omdat in de weken daarvoor meerdere meldingen van soortgelijke bedrijfsinbraken waren binnengekomen, startte de recherche van het politiedistrict Heuvelrug, in samenwerking met de wijkteams, een onderzoek naar mogelijke betrokkenheid van de twee verdachten. In dit onderzoek werd gebruik gemaakt van onder meer DNA-materiaal en camera-opnames.

Door de twee verdachten met deze gegevens te confronteren, bekende de 28-jarige ook betrokken te zijn geweest bij vier eerdere inbraken, gepleegd in Veenendaal (1x), Rhenen (2x) en Wijk bij Duurstede (1x). Deze inbraken vonden plaats in de periode tussen 3 september en 3 oktober. De 20-jarige inwoner van Arnhem gaf tegenover de politie alleen toe dat hij op 21 oktober aanwezig was in de winkel waar hij werd aangehouden.

De politie heeft de zaak nog in onderzoek en bekijkt of (een van) de twee ook mogelijk bij andere gepleegde bedrijfsinbraken betrokkenheid hebben.

Verhuizing politiebureau Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE Vanaf 3 december is het politiebureau van Wijk bij Duurstede gevestigd aan de Karel de Grotestraat 32. Het bureau staat naast het gemeentehuis, dat momenteel grondig verbouwd wordt.

De openingstijden blijven gehandhaafd, namelijk van maandag tot en met zaterdag van 08.30-11.30 uur. Telefonisch zijn de medewerkers van het bureau te bereiken via het landelijk telefoonnummer: 0900-8844 (lokaal tarief).
De officiele opening van het nieuwe politiebureau vindt tegelijkertijd plaats met de afronding van de renovatie van het gemeentehuis.

Postadres
In verband met de centrale registratie van poststukken en om de juiste afwikkeling en voortgang van poststukken te bewaken, wordt u verzocht om brieven te sturen naar:
Postbus 395, 3900 AJ Veenendaal

Vanuit het politiebureau werken de volgende wijkagenten: Wijk: Cothen, Langbroek en de wijk De Geer
Naam: wijkagent Hans Simons
Wijk: binnenstad van Wijk bij Duurstede en de wijken De Engk en Frankenhof
Naam: wijkagent Piet de Graaf
Wijk: De Heul en De Noorderwaard
Naam: wijkagente Marlies Lorsheijd
Wijk: de Horden
Naam: Jan Lokhorst

Wijkagent allochtonen
Naast de geografisch ingedeelde wijkagenten kent het district een unieke wijkagent: de wijkagent allochtonen. Dit is Marcel ten Velde. Hij adviseert collega's bij zaken waarbij allochtonen zijn betrokken en onderhoud vanuit de politie het netwerk met districtlijke allochtonenorganisaties.

Taakaccent criminaliteit: wijkagent Hans van Ede

Het team Wijk bij Duurstede staat onder leiding van wijkchef Marco Spijkerboer. De wijkagenten en de wijkchef zijn bereikbaar via het wijksecretariaat, mevr. H. Cleij (0900-8844)

Tot slot maken naast de wijkagenten en wijkchef ook medewerkers van de noodhulp (surveillancedienst) gebruik van het politiebureau.