Gemeente Hengelo

Hengelo's Inbraak Preventie Project in Berflo Es
---

Collecte

Tot en met 20 december wordt er niet gecollecteerd.

Raadscommissies

De meest actuele agenda's van de raadscommissies vindt u op www.hengelo.nl, onder Bestuur & Organisatie/Bestuursagenda.

Bestuur en Middelen

De commissie Bestuur en Middelen vergadert op donderdag 4 december 2003 vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

* Regiozaken: Samenstelling Regioraad

* GSB Overijssel: inzet van de middelen voor het verlengingsjaar 2004

* Intentieovereenkomst grondbeleid Netwerkstad Twente
* Tarieven belastingen en rechten 2004

* Financiële situatie VVV

Spreekrecht

Laat uw mening horen!

Veel onderwerpen die in de commissies besproken worden, zijn ook onderwerp geweest van inspraak. Het kan zijn dat uw mening niet of onvoldoende gehoord is, of dat er geen inspraak is geweest. Of misschien wilt u uw mening nogmaals laten horen, maar nu aan de Hengelose politici.

Daarom nodigt de Gemeenteraad burgers uit om hun mening over een van de genoemde agendapunten ook mondeling kenbaar te maken aan de leden van de commissie. Dit zogenoemde spreekrecht is in principe beperkt tot 5 minuten per persoon, voorafgaand aan de bespreking van het onderwerp. Als u zich van te voren meldt bij de voorzitter van de commissie en aangeeft voor welk agendapunt u komt, dan kan de voorzitter daar rekening mee houden.

Verhuizing gemeente Hengelo

De komende twee maanden verhuizen veel afdelingen van de gemeente Hengelo naar het nieuwe Stadskantoor Hengelo aan de Hazenweg 121 (voormalig pand van KPN Telecom nabij de A1). Hieronder kunt u lezen welke afdelingen en balies binnenkort verhuizen. Let op: de adreswijziging heeft alleen betrekking op het bezoekadres. Het postadres blijft Postbus 18, 7550 AA Hengelo. De telefoonnummers van alle afdelingen blijven hetzelfde.

Onderwijs, Cultuur & Jeugdzaken en Managementondersteuning SZW

Op woensdag 3 en donderdag 4 december verhuizen de sectoren Onderwijs Cultuur & Jeugdzaken en Managementondersteuning van de dienst SZW naar het nieuwe Stadskantoor Hengelo aan de Hazenweg 121. In verband met de verhuizing zijn de balies Leerplicht en leerlingenvervoer en Spel- en sportuitleen gesloten van 2 tot 8 december. Vanaf maandag 8 december vindt u onze balies op de begane grond van ons nieuwe pand. U kunt dan bij de receptie terecht voor informatie m.b.t. sportaccommodaties en
-verenigingen. Deze is geopend op werkdagen van 8.30 tot 13.00 uur.

Sport & Recreatie

Op woensdag 3 en donderdag 4 december verhuist de sector Sport & Recreatie van de gemeente Hengelo naar het nieuwe Stadskantoor Hengelo aan de Hazenweg 121. In verband met de verhuizing is de balie van de afdeling Beleid en Sportontwikkeling gesloten van 2 tot en met 5 december. Vanaf maandag 8 december vindt u ons op de 7e verdieping van ons nieuwe pand. U kunt hier terecht voor informatie over o.a. sportaccommodaties en -verenigingen en teruggave en afhalen van sleutels. De balie is geopend op werkdagen van 08.30 tot 13.00 uur. Het telefoonnummer blijft 245 9730.

Wijkbeheer en Financiële Administratie

Op woensdag 3 en donderdag 4 december verhuizen de sector Wijkbeheer en de afdeling Financiële Administratie van de dienst SBO, naar het nieuwe Stadskantoor Hengelo aan de Hazenweg 121. In verband met de verhuizing is de balie van Wijkbeheer gesloten van 2 tot 8 december. Vanaf maandag 8 december kunt u voor zaken omtrent Wijkbeheer terecht in het nieuwe Stadskantoor Hengelo aan de Hazenweg 121. Het telefoonnummer blijft 2459 459. Meldingen kunt u ook doorgeven via het digitale loket op www.hengelo.nl. Voor spoedeisende gevallen zoals verstopte hoofdriolering en verzakte straten ook buiten kantooruren bereikbaar op telefoonnummer 2459 459.

Bouwen, Bodem en Milieu

Bouwen

Op maandag 8 en dinsdag 9 december verhuist de afdeling Bouwen naar het nieuwe Stadskantoor Hengelo aan de Hazenweg 121. In verband met de verhuizing is de balie van de afdeling Bouwen gesloten van 5 tot en met 10 december. Vanaf 11 december is de balie van de afdeling Bouwen gevestigd in het nieuwe Stadskantoor, Hazenweg 121. Deze is op werkdagen geopend van 8.30 tot 13.00 uur.

Bodem en Milieu

Op maandag 8 en dinsdag 9 december verhuizen de afdelingen Bodem en Milieu naar het nieuwe Stadskantoor Hengelo aan de Hazenweg 121. In verband met de verhuizing zijn de afdelingen Bodem en Milieu gesloten van 5 tot en met 10 december. Vanaf 11 december kunt u voor zaken omtrent Bodem en Milieu terecht in het nieuwe Stadskantoor.

Wet Voorzieningen Gehandicapten

Op maandag 8 en dinsdag 9 december verhuist de afdeling Wet Voorzieningen Gehandicapten van de dienst Sociale Zaken en Welzijn, naar het nieuwe Stadskantoor Hengelo aan de Hazenweg 121. In verband met de verhuizing is de balie Wet Voorzieningen Gehandicapten voor publiek gesloten van 7 tot en met 10 december. Voor informatie m.b.t. uitvoering van de Wet Voorzieningen Gehandicapten kunt u vanaf 11 december terecht bij de balie in het nieuwe Stadskantoor, geopend op werkdagen van 8.30 tot 13.00 uur. Deze balie is 's middags niet bereikbaar.

Parkeergarages bereikbaar ondanks wegafsluitingen

Zoals u wellicht al heeft ondervonden wordt op meerdere plaatsen in Hengelo aan de weg gewerkt. De vele omleidingroutes zorgen ervoor dat alle locaties in de stad bereikbaar blijven. Soms niet via de route die u gewend bent, maar de borden helpen u om de weg te vinden.

Op dit moment zijn de Bornsestraat vanaf het kruispunt Bornsestraat-Weideweg-Troelstrastraat tot en met het kruispunt Deldenerstraat-Bornsestraat-Oldenzaalsestraat afgesloten, evenals het gedeelte van de Oldenzaalsestraat ter hoogte van de kruising Oldenzaalsestraat-Sloetsweg-Beethovenlaan.

De parkeergarages Thiemsbrug en Q-Park De Brink zijn tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Parkeergarage Thiemsbrug

De parkeergarage Thiemsbrug is gewoon bereikbaar via de Oldenzaalsestraat komend vanaf de Oude Molenweg, de Deurningerstraat of de omleidingroute via de Oude Postweg. Vanuit deze richtingen is de Oldenzaalsestraat tot aan de Wemenstraat volledig geopend voor alle verkeer.

De parkeergarage is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 21.30 uur, donderdag van 8.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 20.30 uur. De parkeergarage beschikt over 380 parkeerplaatsen.

Parkeergarage Q-Park De Brink

Parkeergarage Q-Park De Brink is gewoon bereikbaar via de Marskant. De parkeergarage is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 7.00 tot 19.00 uur geopend, op donderdag van 7.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 7.00 tot 7.00 uur de volgende morgen. Doordat deze parkeergarage de gehele nacht van zaterdag op zondag geopend is, kunnen ook stappers hun auto hier parkeren. Voor het parkeren op zaterdag van 's avonds 19.00 tot 07.00 uur de volgende morgen bedraagt het tarief 5,-. De parkeergarage heeft 350 parkeerplaatsen.

Borden langs de wegen leiden u tijdens de wegafsluitingen naar de parkeergarages.

Statistisch jaarboek

Het Statistisch Jaarboek 2003 is verschenen. U vindt hierin feiten en cijfers over zeer veel aspecten van de stad en samenleving. In verschillende thema's zoals bevolking, wonen, gezondheidszorg, werk, verkeer/vervoer en inkomen, wordt de stad Hengelo gekarakteriseerd. Het jaarboek is in boekvorm voor 13,50 verkrijgbaar bij de afdeling Onderzoek & Statistiek, stadhuis kamer S329. Het Statistisch Jaarboek 2003 is ook via de website (www.hengelo.nl) toegankelijk. Tevens ligt een exemplaar ter inzage in de Gemeentewinkel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Onderzoek & Statistiek, telefoon 2459257.

Wijk- en buurtgegevens op handige CD-rom

Hoeveel mensen wonen er in mijn buurt? Hoeveel verdienen we in onze wijk? Hoe zat dat een paar jaar geleden? Hoe veilig is mijn woonomgeving? Het zijn zo maar een paar vragen die u zelf met een druk op de knop kunt beantwoorden. De afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente Hengelo heeft onder de naam SWING 2003 een handige CD-rom uitgegeven met daarop de gegevens over Hengelo en haar wijken en buurten. De CD-rom kost (5,- en is verkrijgbaar in de Gemeentewinkel, telefoon 2549555 en bij de afdeling Onderzoek & Statistiek, telefoon 2459257 of e-mail OS@hengelo.nl.

Hengelo's Inbraak Preventie Project in Berflo Es

Begin van dit jaar is het vervolg van het Hengelo's Inbraak Preventie Project van start gegaan. Het Hengelo's Inbraak Preventie Project is een initiatief van de gemeente Hengelo in samenwerking met de politie en het SWB Midden-Twente. Wijk na wijk worden informatiebrieven verspreid onder de bewoners van Hengelo. Momenteel loopt het project in de Berflo Es. Een deel van de wijk heeft eerder dit jaar al informatie ontvangen. De laatste groep bewoners van de Berflo Es ontvangt begin december een informatiebrief, waarin staat vermeld hoe kosteloos een preventieadvies aangevraagd kan worden.

Gratis preventieadvies

De gemeente biedt de bewoners de gelegenheid om kosteloos een preventieadvies te krijgen volgens de eisen van het certificaat Veilige Woning van het Politiekeurmerk Veilig wonen. Indien de bewoners volledig uitvoering geven aan het advies komen zij in aanmerking voor het certificaat Veilige woning. Met dat certificaat kan bij de meeste verzekeringsmaatschappijen een flinke premiekorting op de inboedelverzekering worden verkregen.

Meer informatie kunt u krijgen bij het Hengelo's Inbraak Preventie Team, telefoon 265 36 38.

Bestemmingsplannen

Voorontwerpbestemmingsplan Woolder Es (voorheen "Woolde" genaamd)

Binnen de gemeente Hengelo gelden op dit moment een groot aantal verouderde bestemmingsplannen. De gemeente is druk bezig deze verouderde plannen te actualiseren. Een van die plannen is de Woolder Es. In het nieuwe bestemmingsplan ligt de nadruk vooral op het vastleggen van de bestaande situatie.

Op 24 juni 2003 heeft de gemeente Hengelo een inloopavond gehouden over het startdocument voor het bestemmingsplan "Woolder Es" (toen nog "Woolde" genaamd). Op dit document heeft iedereen kunnen reageren. De binnengekomen reacties zijn behandeld. Een aantal hiervan is verwerkt in het voorontwerpbestemmingsplan Woolder Es. Het plangebied Woolder Es wordt globaal begrensd door de spoorlijn Hengelo-Almelo, Weideweg, Geerdinksweg, Boerhaavelaan, Deldenerstraat en het buitengebied.

Inloopavond

Met het voor inspraak ter inzage leggen van het voorontwerpbestemmingsplan wordt de formele procedure voor het bestemmingsplan gestart. In het kader van deze inspraak organiseert de gemeente op maandag 8 december 2003 een inloopavond. Tussen 18.00 en 22.00 uur bent u welkom in de aula van het Twickelcollege aan de Woolderesweg in Hengelo. Tijdens deze inloopavond kunt u het voorontwerpbestemmingsplan bekijken, vragen stellen en uw opmerkingen kenbaar maken.

Ter inzage en inspraak

Het voorontwerpbestemmingsplan "Woolder Es" ligt van 3 tot en met 30 december 2003 ter inzage in de Gemeentewinkel in het stadhuis, Burg. Jansenplein 1. Binnen de genoemde termijn kunt u schriftelijk uw reactie op het voorontwerpbestemmingsplan indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Voorontwerp bestemmingsplan Tuindorp 't Lansink

Onlangs is Tuindorp 't Lansink aangewezen tot beschermd dorpsgezicht. Het opstellen van een conserverend bestemmingsplan is de laatste stap in het veilig stellen van het bijzondere karakter van Tuindorp 't Lansink. Het voorontwerp bestemmingsplan Tuindorp 't Lansink omvat een vertaling van de voorgaande visies voor het behoud van het bijzondere karakter van het gebied. Het plangebied wordt omgrensd door de volgende straten: Ainsworthstraat, spoorlijn Hengelo-Zutphen, Lansinkesweg, Willem de Clerqstraat, Beckumerstraat, Buitenweg, Lansinkweg, Chr. Huygenslaan, Industriestraat, Breemarsweg, Oelerweg en 't Onland.

Ter inzage en inspraak

Het voorontwerpbestemmingsplan Tuindorp 't Lansink ligt van 3 tot en met 30 december 2003 ter inzage in de Gemeentewinkel in het stadhuis, Burg. Jansenplein 1. Binnen de genoemde termijn kunt u schriftelijke uw reactie op het voorontwerpbestemmingsplan indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Voorontwerp bestemmingsplan Centrum

De geldende bestemmingsplannen in de binnenstad zijn grotendeels verouderd en onderling verschillend. Hierdoor zijn ongewenste ontwikkelingen niet tegen te houden en gewenste toekomstige ontwikkelingen moeilijk realiseerbaar. Daarnaast is er een toenemende behoefte aan standaardisering en digitalisering van bestemmingsplannen.

Er is gekozen voor een minder gedetailleerd plan dan tot nu toe gebruikelijk was. In dit plan zijn de grenzen zo ruim gesteld dat planologisch gewenste ontwikkelingen daarbinnen kunnen plaatsvinden. In dit voorontwerp bestemmingsplan zijn binnen één bestemming meerdere invullingen mogelijk, die planologisch aanvaardbaar zijn. Het plangebied wordt globaal gevormd door de Centrumring en de spoorlijn Hengelo - Almelo.

Inloopavond

Met het voor inspraak ter inzage leggen van het voorontwerpbestemmingsplan wordt de formele procedure voor het bestemmingsplan gestart. In het kader van deze inspraak organiseert de gemeente op woensdag 10 december 2003 een inloopavond. Tussen 18.00 en 22.00 uur bent u welkom in de Burgerzaal van het stadhuis. Tijdens deze inloopavond kunt u het voorontwerpbestemmingsplan bekijken, vragen stellen en uw opmerkingen kenbaar maken

Ter inzage en inspraak

Het voorontwerpbestemmingsplan Centrum ligt van 3 tot en met 30 december 2003 ter inzage in de Gemeentewinkel in het stadhuis, Burg. Jansenplein 1. Binnen de genoemde termijn kunt u schriftelijk uw reactie op het voorontwerpbestemmingsplan indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Bouwplannen

Lichte bouwaanvragen

Lichte bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Boekweitweg 8, plaatsen carport

* Breemarsweg 242, oprichten garage

* Carel Vosmaerstraat 16, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

* Floris Versterstraat 7, veranderen en vergroten woonhuis
* Gronaustraat 23, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker
* Harzstraat 9, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een serre
* Schoolbeekweg 36, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een serre

* Uitslagsweg 185, veranderen en vergroten woonhuis
* Zwaluwstraat 21, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

Reguliere bouwaanvragen

Reguliere bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Anemoonstraat 1, plaatsen dakkapel

* Begoniastraat 3, plaatsen dakkapel

* Bellinckhof 116, veranderen en vergroten balkon
* Hazenweg 121, plaatsen overkapping tussen 2 fietsenstallingen
* Höltersweg 44, plaatsen 2 entree/portaal (doorrijhoogtebegrenzers)
* Hortensiastraat 16, veranderen en vergroten woonhuis
* Hortensiastraat 2, plaatsen dakkapel

* Meester Molendijkweg 4, veranderen en vergroten woonhuis en oprichten schuur

* Transformatorhof 20 + 22, oprichten woonhuis en bedrijfshal
* Vossenbeltweg 8 t/m 28, oprichten 11 woonhuizen
* Woltersweg 99, veranderen en vergroten woonhuis

Bouwaanvraag fase 1


* Landmansweg 45, oprichten woonhuis

Ter inzage

Nadat het College van B en W over deze bouwaanvragen een besluit heeft genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar indienen.

Planbehandeling en welstandcommissie openbaar

U kunt bij de planbehandeling en welstandcommissie vergaderingen aanwezig zijn. De planbehandeling door welstand voor de bouwaanvragen vindt wekelijks plaats op dinsdagmiddag. De welstandcommissie voor de bouwaanvragen vergadert wekelijks op donderdagmiddag.

Voor plaats en tijdstip en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen, telefoon 245 96 52.

Bouwvergunningen

In de week van 17 tot en met 21 november 2003 is vergunning verleend voor:

* Altenavoetpad 19, oprichten schuur

* Aquamarijnstraat 55, oprichten bedrijfsgebouw
* Beitelstraat 1, veranderen en vergroten bedrijfspand
* Gotenburgstraat 7, plaatsen dakkapel

* Höltersweg 40 - 44, plaatsen reclamezuil en twee lichtreclames
* Steijnstraat 68 - 70, oprichten 2 woningen en een bedrijfsruimte
* Stockholmstraat 20, veranderen en vergroten woonhuis
* Toulousestraat 26, plaatsen dakkapel

* Transformatorhof 36 - 38, oprichten woonhuis en een bedrijfshal

Sloopvergunningen

In de week van 17 tot en met 21 november 2003 is vergunning verleend voor:

* Altenavoetpad 19, slopen wagenloods en schuur
* Breemarsweg 10, slopen woonhuis

* Wielewaalstraat 17 - 19, slopen kerkgebouw
* Wolfkaterweg 59, slopen kweekkas en een overkapping
* Wolfkaterweg 7, slopen woonhuis, schuur, garage en paardestal
* Merelweg 1, slopen berging

Monumentenvergunningen

In de week van 17 tot en met 21 november 2003 is vergunning verleend voor:

* Industriestraat 35, restaureren gevel van een winkelpand
* Oelerweg 95, verbouwen kerkgebouw tot architectenbureau

Ter inzage en bezwaar

De verleende bouw-, sloop- en monumentenvergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen. Tot 5 december is de afdeling Bouwen gevestigd in de Telgenflat aan de Markt. Van 5 tot en met 10 december is de afdeling Bouwen gesloten i.v.m. de verhuizing. Vanaf 11 december is de afdeling Bouwen gevestigd in het nieuwe Stadskantoor, Hazenweg 121.

Iedere belanghebbende, die door een van deze verleende vergunningen rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 17 tot en met 21 november 2003. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon 2459 647.

Binnenplanse vrijstelling, artikel 15 WRO

Verzoeken om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen zijn ingediend voor:

* Slachthuisweg 45 + 47, oprichten van een woonhuis en een bedrijfshal

* Sloetsweg 380, veranderen en vergroten van een garage
* Aardoliestraat 18, oprichten bedrijfswoning

Burgemeester en wethouders zijn op grond van de planvoorschriften van de betreffende bestemmingsplannen bevoegd hiervoor vrijstelling te verlenen. Zij zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen vrijstelling te verlenen ligt van 3 tot 24 december 2003 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen. Tot 5 december is de afdeling Bouwen gevestigd in de Telgenflat aan de Markt. Van 5 tot en met 10 december is de afdeling Bouwen gesloten i.v.m. de verhuizing. Vanaf 11 december is de afdeling Bouwen gevestigd in het nieuwe Stadskantoor, Hazenweg 121.

Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van vrijstelling kunt u tot 24 december 2003 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Artikel 19 lid 3 WRO

Verzoeken om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen zijn ingediend voor:

* Tapuitstraat 13, veranderen en vergroten woonhuis
* Carel Vosmaerstraat 16, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

* Zwaluwstraat 21, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker
* Gronaustraat 23, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker
* Meester Molendijkweg 5, veranderen en vergroten woonhuis (met afwijken van art. 19. lid 3 beleid)

De bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstellingen worden verleend, omdat de bouwplannen passen binnen het daarvoor gehanteerde beleid.

Dit met uitzondering van het bouwplan aan de Meester Molendijkweg 5. Hiervoor hebben burgemeester en wethouders de inherente afwijkingsbevoegdheid voor het vrijstellingenbeleid van artikel 19 lid 3 WRO gebruikt.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt van 3 december 2003 tot 7 januari 2004 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Tot 5 december is de afdeling Bouwen gevestigd in de Telgenflat aan de Markt. Van 5 tot en met 10 december is de afdeling Bouwen gesloten i.v.m. de verhuizing. Vanaf 11 december is de afdeling Bouwen gevestigd in het nieuwe Stadskantoor, Hazenweg 121.

Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 7 januari 2004 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Toepassing artikel 19 lid 1/19a WRO

Een bouwaanvraag is ingediend voor:

* Torenlaan 56, oprichten woonhuis

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan, maar stemt overeen met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan. Om vooruitlopend op het van kracht worden van het nieuwe bestemmingsplan medewerking te kunnen verlenen aan het hierboven genoemde bouwplan middels toepassing van het bepaalde in artikel 19, lid 1 en 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, zijn burgemeester en wethouders van plan de daarvoor benodigde verklaring van geen bezwaar aan te vragen bij het college van Gedeputeerde Staten.

Ter inzage en zienswijze

Het bouwplan ligt van 2 tot 30 december 2003 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Tot 5 december is de afdeling Bouwen gevestigd in de Telgenflat aan de Markt. Van 5 tot en met 10 december is de afdeling Bouwen gesloten i.v.m. de verhuizing. Vanaf 11 december is de afdeling Bouwen gevestigd in het nieuwe Stadskantoor, Hazenweg 121.

Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het aanvragen van de benodigde verklaring van geen bezwaar kunt u tot 30 december 2003 indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Inspraak artikel 6a Wet Ruimtelijke Ordening

Het gemeentebestuur betrekt inwoners van de gemeente en de in de gemeente belanghebbende natuurlijke en rechtspersonen bij de voorbereiding van gemeentelijke ruimtelijke plannen of herziening daarvan. Op grond van artikel 150 van de Gemeentewet kunt u gedurende vier weken inspraakreacties indienen bij het College van B en W voor het volgende plan:

* Sportlaan Driene 4, veranderen en vergroten opleidingscentrum

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan, maar stemt overeen met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan. Vooruitlopend op het van kracht worden van het nieuwe bestemmingsplan kan medewerking worden verleend aan dit bouwplan met toepassing van het bepaalde in artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage en inspraakreacties

Het bouwplan ligt van 2 tot 31 december 2003 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Tot 5 december is de afdeling Bouwen gevestigd in de Telgenflat aan de Markt. Van 5 tot en met 10 december is de afdeling Bouwen gesloten i.v.m. de verhuizing. Vanaf 11 december is de afdeling Bouwen gevestigd in het nieuwe Stadskantoor, Hazenweg 121.

Eventuele inspraakreacties met betrekking tot het voornemen de procedure voor te bereiden, kunt u in de periode van 2 tot 31 december 2003 indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Wet milieubeheer

Verklaringen n.a.v. meldingen artikel 8.19 lid 2 Wet milieubeheer

Meldingen zijn ontvangen van veranderingen in de bedrijfsinrichting, dan wel de werking daarvan, van:

* Rolls Royce Energie Systems b.v., Beitelstraat 2. De veranderingen betreffen het herinrichten van de kantoorruimte en vervanging van 2 oude airco's door 1 nieuwe airco.

* Duotone (reclameproductiebedrijf), Tuindorpstraat 126. Een doka en een fotostudio verdwijnen uit de inrichting.
* Wenco (metaalbewerkingbedrijf), Hamerstraat 22 (vervangen en verplaatsen van machines)

* Baro (constructie - en machinebouw en gespecialiseerd lasbedrijf), Topaasstraat 28. Wijziging indeling ruimten in bedrijfspand en specificatie aanwezige apparatuur met opgaaf van voltage en watt.

Burgemeester en wethouders hebben ten aanzien van bovengenoemde meldingen besloten de verklaring af te geven dat de gemelde veranderingen niet leiden tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan die de inrichtingen volgens de geldende vergunning(en) mogen veroorzaken en dat de meldingen geen aanleiding geven tot het aanpassen of intrekken van deze vergunning(en). De betreffende vergunningen met de daaraan verbonden voorschriften en beperkingen gelden daarmee voortaan ook voor de gemelde veranderingen.

Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening

De verklaringen met de daarop betrekking hebbende meldingen en eventuele andere stukken liggen tot en met 22 januari 2004 voor een ieder ter inzage bij de afdeling Milieu. Tot 5 december is de afdeling Milieu gevestigd aan de Markt 204, 2de etage Telgenflat. Van 5 tot en met 10 december is de afdeling Milieu gesloten i.v.m. de verhuizing naar het Stadskantoor Hengelo. Vanaf 11 december is de afdeling Milieu gevestigd in het nieuwe Stadskantoor, Hazenweg 121, 1e verdieping.

Als uw belang rechtstreeks bij een of meer van deze verklaringen is betrokken, dan kunt u gedurende de inzageperiode hiertegen schriftelijk bezwaar maken. Een bezwaarschrift richt u aan burgemeester en wethouders, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en bevat tenminste een dagtekening, naam en adres van de indiener en de gronden van bezwaar. Gelijktijdig met of direct na indiening van het bezwaarschrift kan in geval van een spoedeisend belang een verzoek worden gedaan om het treffen van een voorlopige voorziening.

Een dergelijk verzoek richt u aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE in Den Haag. Het verzoek moet dezelfde gegevens bevatten als genoemd bij het bezwaarschrift en bovendien moet een afschrift van het bezwaarschrift worden meegezonden. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffiegeld geheven (( 116,- voor een natuurlijk persoon en ( 232,- voor een rechtspersoon). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Milieu.

Kapvergunningen

In de week van 19 tot en met 25 november 2003 zijn kapvergunningen verleend voor:

* 1 sierappel in de Esaustraat voor huisnummers 30 en 32. Herplant:
1 sierappel, in de maat 14/16, in het jaar na de kap van de boom.
* 4 bomen (1 veldesdoorn, 2 elzen, 1 vogelkers) in de Reggestraat achter de huisnummers 13 en 15. Herplant: geen.
* 2 sierkersen in de Lupinestraat naast huisnummer 48. Herplant: 2 amberbomen, in de maat 14/16, in het jaar na de kap van de sierkersen.

Ter inzage en bezwaar

De besluiten liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de balie van de sector Wijkbeheer. Tot en met 1 december kunt u deze besluiten inzien bij de balie van Wijkbeheer op de 4e verdieping van het Stadskantoor, Burg. Jansenstraat 4. Van 2 tot en met 5 december liggen de besluiten ter inzage in de Gemeentewinkel in het stadhuis. Vanaf 11 december liggen de besluiten ter inzage bij de balie van Wijkbeheer in het nieuwe Stadskantoor, Hazenweg 121.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van 6 weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 19 tot en met 25 november 2003. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de sector Wijkbeheer, telefoon 245 9459.

Werk aan de weg

Krabbenbosweg

In verband met de aanleg van drempels in de Krabbenbosweg is het gedeelte tussen de Breemarsweg en de Geerdinksweg met ingang van maandag 8 december voor een periode van ongeveer 1 week afgesloten voor het verkeer. De drempels worden gerealiseerd voor Krabbenbosweg nrs. 157, 219, 251 en 303.

Het is onvermijdelijk dat de uitritten tijdelijk gestremd zijn. Wij vragen uw begrip hiervoor en proberen de overlast tot een minimum te beperken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer van 't Hoenderdaal, telefoon 2459901, of mobiel 06-51903529.

Geen gerelateerde pagina's