Vereniging Milieudefensie

Persbericht

Milieudefensie: verzet tegen A4 gaat door

Amsterdam, 1 december 2003 --- Milieudefensie blijft zich met omwonenden verzetten tegen de plannen voor de aanleg van de A4 door Midden Delfland. Dit stelt de milieuorganisatie naar aanleiding van het plan van minister Peijs van Verkeer en Waterstaat om nog deze kabinetsperiode met de aanleg te beginnen. Milieudefensie is altijd tegen iedere variant van deze weg geweest. In de hoop op een kabinet met minder vergaande asfaltambities dan Balkenende 2 zal Milieudefensie de aanleg proberen te voorkomen.

Milieudefensie heeft vier belangrijke bezwaren tegen het doortrekken van de A4:


* het vernielt het prachtige polderlandschap en stiltegebied
* omwonenden van de nieuwe weg zullen lucht moeten inademen die veel viezer is dan de normen toestaan (met name rond het Kethelplein)
* méér asfalt betekent per definitie méér autoverkeer en dus méér milieuproblemen
* de 475 miljoen die zijn uitgetrokken kunnen niet meer worden besteed aan openbaar vervoer, waar de problemen veel nijpender zijn dan op de weg.

Milieudefensie blijft actie voeren tegen de plannen. Al jaren wordt zij daarin gesteund door lokale milieu- en bewonersgroepen. Ook zal ze waar mogelijk gebruik maken van haar inspraakrecht om haar bezwaren tegen de plannen toe te lichten. Bovendien rekent Milieudefensie op verzet van de gemeenten Schiedam en Vlaardingen.