1e persbericht van maandag 1 december 2003

Eindhoven 01-12-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man moet rijbewijs inleveren

Op de Aalsterweg is zondag om 16.30 uur een 33-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. Hij had gedronken en blies ruim 2,3 promille. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Bromfietser gewond bij aanrijding

En 18-jarige Eindhovense bromfietser is zondag om 17.50 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Boschdijk ter hoogte van de Gemmastraat. Hij werd aangereden door een personenauto die bestuurd werd door een 27-jarige man uit Eindhoven. Deze automobilist reed over de Boschdijk, komende uit de richting van het centrum. Hij sloeg linksaf en gaf geen voorrang aan de bromfietser die vanuit tegenovergestelde richting kwam gereden. De bromfietser is met een gebroken pols in het MMC in Eindhoven opgenomen.

Eindhoven: Ongeval onder invloed

Op de Sterrenlaan is zondag om 20.10 uur een 32-jarige Helmondse automobilist aangehouden. Hij had gedronken en was met zijn auto tegen een andere auto gereden. De andere auto moest stoppen voor een rood verkeerslicht en de Helmonder had dat te laat in de gaten. De ademanalyse mislukte en een bloedproef weigerde hij. Zijn rijbewijs is ingenomen. Bij de kop-staartaanrijding was alleen materiële schade.

Eindhoven: Tas gestolen

Zondag tussen 18.30 en 18.45 uur is op de Dommelstraat de schoudertas van een 34-jarige Eindhovense vrouw gestolen. Zij liep over de Dommelstraat en een twee personen op een bromfiets kwamen langsgereden en trokken de tas uit haar handen. In de tas zaten een gsm, een portemonnee en een organizer.

Eindhoven: Man na poging autodiefstal aangehouden

Op de Sint Lidwinastraat is maandag om 3.00 uur een 33-jarige man uit Geldrop aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij samen met een andere man geprobeerd heeft een auto weg te nemen. Dat gebeurde op de
1e Wilakkersstraat. De eigenaar van de auto hoorde dat zijn auto gestart werd. Toen hij buiten keek zag hij twee mannen in zijn auto zitten. Toen hij riep verdwenen ze op twee fietsen. Hij belde de politie en gaf het signalement van de mannen door. Op de Sint Lidwinastraat zag de politie de verdachte rijden. De fiets waarop hij reed bleek gestolen te zijn. De man is voor onderzoek ingesloten. In de auto bleek een doorverbinding gemaakt te zijn.

Eindhoven: Man aangehouden na vernielen ruit

Maandag om 5.00 uur is op de Kruisstraat een 42-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een getuige had gezien dat hij bij een bedrijf aan de Kruisstraat een ruit vernielde. De getuige belde de politie en bleef aan de telefoon om de positie van de verdachte door te geven. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Jeugdige inbrekers aangehouden

Op Berkendonk zijn zondag om 16.00 uur drie Helmonders van 14, 15 en 17 jaar oud aangehouden. Zij waren bezig een kiosk bij de recreatieplas open te breken. De drie verdachten zijn gehoord en daarna naar huis gestuurd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Helmond: Inbraak

Maandag tussen 0.00 en 1.00 uur is ingebroken in een woning aan de Vechtstraat. Van de achterdeur is een ruit vernield. Uit de woning is een televisietoestel gestolen.

Best: Onder invloed

Op de Sonseweg is zondag om 21.50 uur een 39-jarige automobilist uit Boxtel betrapt op het rijden onder invloed. Hij reed slingerend over de weg. De man blies ruim 1,25 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leende: Dronken man vliegt uit de bocht

Een man van 56 jaar uit Leende is zondagavond met de schrik vrijgekomen bij een eenzijdig verkeersongeval. De man reed rond 20.00 uur met zijn auto op de afslag Leende van de snelweg A2 en vloog daar uit de bocht. De auto kwam vervolgens in een greppel terecht en raakte daardoor ook beschadigd, maar de bestuurder liep geen letsel op. Uit een blaastest op het politiebureau bleek wel dat hij had gedronken. De man blies een promillage van bijna 1,85 en moest zijn rijbewijs inleveren.

Someren: Inbraak

Tussen zaterdag 16.00 uur en zondag 16.45 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Witvrouwenbergweg. De toegangsdeur is opengebroken. De kluis is opengebroken en daaruit is ongeveer 15.000,= gestolen.

Liessel: Auto gestolen

Vanaf Hulsbos is in de nacht van zondag op maandag een grijze Volkswagen Golf met het kenteken LD-SP-50 gestolen.

Geldrop: Woninginbraken

Zondag tussen 15.45 en 20.30 uur is ingebroken in een woning aan Korenland. Aan de achterkant van de woning is een raam opengebroken. Uit de woning verdwenen een videorecorder, een gsm en geld.

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Vogelpoelstraat. De inbrekers forceerden een bovenlicht. Er zijn drie gsm toestellen en een portemonnee met ongeveer 200 euro gestolen.

In dezelfde nacht is ingebroken in een woning aan de Willem Knaapenstraat . Daar kwamen de inbrekers binnen doordat ze de achterdeur openbraken. Er is een portemonnee met ongeveer 70 euro gestolen.

Casteren: Stropers aangehouden

Op De Biezegoren zijn maandag om 1.00 uur twee Eindhovenaren van 22 en 32 jaar oud aangehouden. Zij waren aan het stropen. In de auto die ze bij zich hadden zaten vijf lange (jacht)honden. In de auto lagen drie pasgevangen hazen en een lichtbak. De auto, lichtbak, honden en hazen zijn in beslaggenomen. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.