Binnensticht 11.00 uur

Utrecht 01-12-2003 - Persberichten district Binnensticht

Duur grapje
GROENEKAN - Een 43-jarige automobilist uit Rotterdam dacht woensdag 15 oktober dat hij een flitspaal op de Nieuwe Weteringseweg te Groenekan te slim af kon zijn.

Maar liefst vier maal passeerde hij met een deels afgeschermd kenteken en met hoge snelheid dezelfde flitspaal. De laatste rit zwaaide de bestuurder zelfs breed lachend naar de camera. Echter bij deze laatste rit had de kentekenplaat ook de camouflage verloren en dus was het achterhalen van de gegevens van de man een koud kunstje.

De man bleek nog vier oude bekeuringen open te hebben staan en kan er nu dus vijf bij optellen. Vier voor de snelheidsovertredingen (97, 99,
101, en 96 km/uur bij een limiet van 80) en één voor het belemmeren van de opsporing. Een politiemedewerker ontdekte de overtreder vrijdag
29 november. De flitspaal staat op de Nieuwe Weteringseweg omdat op die weg teveel ongevallen plaatsvinden.

Overval
ZEIST Op zondag 30 november heeft een gewapende overval plaats gevonden.

Rond 21.15 uur kwam een man een horecagelegenheid aan de Rozenstraat binnen. Hij bedreigde een personeelslid met een vuurwapen. Mogelijk doordat de verdachte zag dat een klant zijn auto voor de zaak parkeerde, ging hij er vandoor en vertrok zonder buit.

De verdachte was een licht getinte jongeman van 16 20 jaar oud, 1.70
1.75 meter, smal postuur. Hij droeg een donkerblauwe jas met een capuchon en een donkere broek.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Auto over de kop
DEN DOLDER Op zondag 30 november ging een auto na een verkeerstwist op de rijksweg A28 over de kop.

Rond 18.30 uur reden een 32-jarige automobilist uit Nieuwegein en een
24-jarige automobilist uit Utrecht over de rijksweg A28. Om nog onbekende reden hadden zij kennelijk ruzie met elkaar en de Nieuwegeiner probeerde de Utrechter af te snijden, waarbij de nodige verkeersgevaarlijke situaties ontstonden. De Utrechter raakte in een slip, belandde in de berm en sloeg over de kop. Daarbij kwam hij bekneld in de auto te zitten. De Nieuwegeiner ging er vandoor, maar een getuige zette de achtervolging in en wist het kenteken van de verdachte te noteren.

De Utrechter werd door de brandweer uit het wrak bevrijd en hij werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

De verdachte, de 32-jarige Nieuwegeiner, werd rond 19.45 uur in zijn woning in Nieuwgein aangehouden. Hij is naar het politiebureau in Zeist overgebracht en is daar ingesloten. Hij bleek niet onder invloed van alcohol te verkeren. Zijn auto is in beslag genomen. De verdachte moet nog worden gehoord.

Auto van weg gedrukt, meerdere gewonden
BUNNIK Op zondag 30 november werd een auto van de weg gedrukt. Drie inzittenden raakten gewond.

Rond 05.00 uur wilde een 20-jarige automobilist uit Amersfoort een parkeergarage in Utrecht uit rijden. Bij hem in de auto zaten twee mannen van 21 en 22 jaar oud en beiden afkomstig uit Wijk bij Duurstede. Bij de uitgang bleek dat hij zijn parkeerkaartje nog niet had betaald en deed dat alsnog, voordat hij de parkeergarage uit kon rijden.

Toen hij de parkeergarage verliet, zag hij dat een automobilist achter hem aan reed. Deze automobilist bleef hem achtervolgen. De achtervolger liet meerdere malen een gat vallen tussen hem en de Amersfoorter. Vervolgens gaf hij dan vol gas, deed net of hij op de Amersfoorter aan wilde rijden en remde op het laatste moment.

Op een weg in de nabijheid van het voetbalstadion ging de automobilist naast de Amersfoorter rijden en maakte allerlei gebaren naar hem. Vervolgens ging hij weer achter hem rijden en reed tegen de achterzijde van de auto van de Amersfoorter. De Amersfoorter stopte, maar toen de ander ook stopte en naar hem toeliep, reed hij weg.

Opnieuw ging de automobilist achter hen aan. De achtervolging leidde via de rijksweg A12 naar de Provincialeweg in Bunnik. Daar ramde de automobilist nogmaals de achterzijde van de auto van de Amersfoorter. Die raakte in een slip, tolde rond en raakte enkele bomen. De automobilist ging er vervolgens vandoor.

Gezien de ernst van de aanrijding kwamen naast de politie, GG & GD ook de brandweer ter plaatse. De brandweer heeft geassisteerd bij het uit het wrak halen van één van de betrokkenen. De Amersfoorter liep licht letsel aan zijn gezicht op, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De
22-jarige passagier werd met nek- en rugklachten per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De 21-jarige passagier liep enkele snijwonden en vermoedelijk een gebroken arm op. Hij werd per ambulance naar hetzelfde ziekenhuis gebracht.

Getuigen van de achtervolging vanaf de Catharijnekade in Utrecht naar de Provincialeweg in Bunnik of van de aanrijding in Bunnik worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.