AXA Verzekeringen

AXA WoonVrij Hypotheken schakelt Sinterklaas in


1 december 2003

AXA relaties die de WoonVrij Hypotheken adviseren, kunnen vanaf 1 december voor Sinterklaas spelen! AXA biedt op de offertes 0,15% rentekorting. De korting geldt de hele maand december en is van toepassing op vijf-, zeven- en tienjaarstarieven.

Op 1 december ontvangen alle WoonVrij-relaties een sinterklaascadeautje. Daarin zit een chocoladeplakkaat met een opdruk (zie illustratie) en een gedicht.

WoonVrij

Onder WoonVrij (introductie mei 2003) biedt AXA leven-, beleggings- en aflossingsvrije hypotheken aan. Volgend jaar volgt nog een hybride hypotheek. AXA kiest binnen WoonVrij duidelijk voor veiligheid en zekerheid. Klanten krijgen bijvoorbeeld korting op de rente van 0,1 procent wanneer een belangrijk deel van de lening wordt gedekt door vermogensopbouw. Een korting van 0,1 procent is ook te verdienen als de klant een koopsom voor een arbeidsongeschiktheidsdekking of een WW in de hypotheek meeneemt.

Groei door service en breed assortiment

Speciaal voor WoonVrij Hypotheken is IKS Hypotheken opgericht. IKS is een dochteronderneming (100%) van NIB Capital en treedt op als exclusieve geldverstrekker voor AXA's WoonVrij Hypotheken. Voor wat betreft de backoffice is AXA een samenwerking aangegaan met Quion, de grootste onafhankelijke hypotheekservicer van Nederland. Met Quion is binnen AXA onder meer een speciale WoonVrij Hypotheekdesk opgezet, waarmee een optimale service is gewaarborgd. Zo heeft de adviseur bijvoorbeeld de offerte binnen één dag in huis. Larry van der Schoor (directeur Midoffice/Frontoffice): "Op deze manier kan de adviseur de klant bieden wat hij wil en kunnen wij de adviseur bieden waar zoveel behoefte aan is, namelijk een goed product (met een prima tarief) in combinatie met een uitstekende service. Wij willen over een kleine twee jaar met onze hypotheekarrangementen (WoonVrij en WoonNexxt) een marktaandeel van zo'n twee procent hebben." AXA verwacht dat dat gaat lukken. Van der Schoor: "De deze zomer geherintroduceerde Spaar-Optie-Hypotheek biedt naast zekerheid ook flexibiliteit. De dekking bij overlijden is zeer variabel. Het verzekerde kapitaal bij overlijden bedraagt tenminste 50 procent en ten hoogste 200 procent, een range die maar weinig in de markt voorkomt en dus ook de keuzemogelijkheid voor de consument verruimt. Ook aantrekkelijk is de beperkte renteopslag die geldt voor de Spaar-Optie-Hypotheek. Ten opzichte van de andere hypotheken binnen AXA's WoonNexxt (Leven, Aflossingsvrij en Beleggen) is die renteopslag slechts 0,1 procent, terwijl de meeste andere aanbieders een opslag rekenen van 0,2 procent. Als straks ook de hybride hypotheek binnen WoonVrij er is, is het hele plaatje nog completer. En we hebben nog een aantal aardige ontwikkelingen in petto op hypotheekgebied, maar daarover later meer."