Gemeente Son en Breugel


Klas op wielen

01-12-2003
afbeelding: Klas op wielen In de week van 24 november liep het project Klas op wielen in de gemeente Son en Breugel. In dit project zijn alle kinderen van groep 8 van alle basisscholen op bezoek geweest bij Huize Zonhove, een centrum voor meervoudig gehandicapten. Daar kregen zij lessen en demonstraties van leraar Huub Knubben, die in een rolstoel zit. Doel van deze actie is begrip te kweken voor mensen met een lichamelijke handicap. Zelf gingen de kinderen ook even in een rolstoel zitten tijdens een sportevenement.

Het project Klas op wielen is opgezet door de Nederlandse Bond voor Aangepast Sporten (NEBAS) en wordt in Son en Breugel uitgewerkt door het Platform Gehandicapten in het kader van het Europees Jaar voor Gehandicapten.

Op donderdag 27 november nam wethouder mevrouw van Ommen-van Kessel van Onderwijs en Maatschappelijk Welzijn een kijkje nemen bij een van de lessen. Toen waren de 35 kinderen van Basisschool De Bloktempel aan de beurt. Zij kregen theorieles tot 10.00 uur en daarna tot 11.45 uur praktijkles in de sporthal van Zonhove.