Politie Twente

Persberichten Politie Twente 1 december 2003

Vernielingen aan auto's

Ruit en spiegels van auto's vernield in dezelfde buurt

Losser

In de nacht van zaterdag de 29e op zondag de 30e november, werden van in ieder geval 7 auto's een spiegel en van 1 auto een ruit vernield.Zes auto's stonden geparkeerd aan de GJ ter Kuilestraat en de beide andere aan de van Beethovenlaan. De eigenaren hebben aangifte gedaan of komen dit nog doen. De politie sluit niet uit dat er meer slachtoffers zijn. Wellicht zijn er getuigen die in die nacht in de omgeving van de ter Kuilestraat en de van Beethovenstraat in Losser iets is opgevallen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie. (bps: 03-155986)

Aanhoudingen i.v.m. afplakken brievenbussen

Twee personen aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid afplakken brievenbussen en diefstal overschrijvingsformulieren

Markelo

Maandagmorgen 1 december omstreeks 03.00 uur, zien surveillerende politiemensen aan de Grotestraat in Markelo in de omgeving van een bank, een personenauto staan met brandende verlichting. De laatste tijd komt het weer voor, dat bij banken de brievenbussen voor overschrijvingsformulieren worden afgeplakt. De bedoeling hiervan is de bezorgers te bewegen de formulieren in de brievenbus voor de normale post te gooien, zodat ze daar uitgehengeld kunnen worden. Ook zaterdag de 29e waren bij een tweetal banken in Markelo en Rijssen, twee brievenbussen voor overschrijvingformulieren afgeplakt. De auto met twee inzittenden hield zich op in de omgeving van de betreffende bank in Markelo. Het vermoeden bestond dat de twee iets met het afplakken te maken zouden kunnen hebben. Hierop zijn beiden, Enschedeers van 26 en 31 jaar, op de Rijssenseweg in Markelo aangehouden, nadat hun auto daar aan de kant was gezet. Ze zijn overgebracht naar het bureau waar ze voor de rest van de nacht zijn opgesloten. Een onderzoek wordt ingesteld. (bps: 03-156188)

Aanhouding na diefstal

Man aangehouden na diefstal van plantenbakjes bij een tankstation

Almelo

Maandagmorgen 1 december om ongeveer 01.40 uur, wordt gemeld dat door de bestuurder van een witte auto plantenbakjes en versieringen waren weggenomen bij een tankstation aan de Roland Holstlaan in Almelo. Het kenteken van de witte auto werd doorgegeven en deze werd aan de Troelstralaan in Almelo, met bestuurder, aangetroffen. De plantjes en de versiering waren reeds uitgestald op de vensterbank en op een tafel in de woning vaneen familielid van de 26 jr. bestuurder. De 26 jr. is aangehouden en voor verder onderzoek aan het bureau opgesloten. De plantenbakjes en de versiering zijn in beslag genomen. (bps: 03-156174)

Aanhouding na vernieling

Man aangehouden na vernielen voordeur, na verhoor heengezonden, maar direct weer voor andere zaken aangehouden.

Almelo

Zondagmorgen 30 november om ongeveer 08.35 uur werd in een flatgebouw aan de Rembrandtlaan in Almelo een 25 jr. Almeloer aangehouden. De 25 jr. had even daarvoor de voordeur van het gebouw vernield omdat hij naar eigen zeggen op zoek was naar een slaapplaats. Aan het bureau is hij afgehoord voor deze vernieling en weer heengezonden. Direct daarop is hij opnieuw aangehouden, omdat duidelijk was geworden dat de 25 jr. vermoedelijk voor meerdere inbraken cq diefstallen verantwoordelijk is. Hiervoor is hij in verzekering gesteld en opnieuw opgesloten. Onderzoek wordt ingesteld. (bps: 03-155987)

Aanrijding met letsel

Bestuurster schiet door op nat wegdek, aanrijding met tegenligger

Enschede

Een 27 jr. Hengelose automobiliste reed zondagmiddag 30 november om ongeveer 13.00 uur over het Colosseum in Enschede. In een scherpe bocht naar rechts raakte ze door het gladde wegdek in een slip en kon een tegenligger, een 32 jr. plaatsgenoot, niet meer ontwijken. De 27 jr. is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 03-156034)

Aanrijding met letsel

Bromfietser gaat onderuit op glad wegdek

Enschede

Zondagmiddag de 30e november om ongeveer 13.45 uur reed een 21 jr. bromfietser uit Enschede over de Belgielaan in zijn woonplaats. In een bocht wilde hij rechtdoor een fietspad op en bemerkte daarbij een auto te laat op. Door hard te remmen kon hij een aanrijding voorkomen, maar ging daarbij met zijn bromfiets onderuit. Door een ambulance is de 21 jr. met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 03-156044)

Aanhoudingen na diefstal en brandstichtingen

Twee jongens op heterdaad betrapt na diefstal en een drietal brandstichtingen

Haaksbergen

Zondagavond 30 november omstreeks 23.30 uur, wordt gemeld dat in de nabijheid van het busstation in Haaksbergen twee jongens met een bromfiets lopen te zeulen. Het vermoeden bestaat dat deze bromfiets even daarvoor is gestolen. Dit blijkt ook en de bromfiets wordt zonder de twee jongens aangetroffen op een voetpad tussen de Akker en de Marijkestraat in Haaksbergen. Direct wordt ook bekend dat de bromfiets is ontvreemd vanuit een schuur aan de Jhr. von Heijdenstraat in Haaksbergen. De bromfiets is teruggeven aan de 52 jr. eigenaar en hierbij bleek dat nog enkele goederen uit deze schuur waren ontvreemd. Enkele minuten later werd doorgegeven dat de twee jongens probeerden in te breken aan de Zeedijk in Haaksbergen. De buurt werd afgezocht maar niemand werd aangetroffen. Wel roken de politiemensen op dat moment een brandlucht. Dit kwam vanuit een berging van een woning aan Op den Claver. In deze schuur hadden de twee gezochte jongens wat oude kranten in brand gestoken. In hun bezit hadden ze nog de overige goederen uit de schuur aan de Jhr. von Heijdenstraat. De twee, jongens van 13 en 15 jaar, tijdelijk verblijvend in een inrichting in Rekken, werden aangehouden en aan het bureau voor verder onderzoek opgesloten. Onderweg bekenden ze reeds brandstichtingen eerder op de avond aan de Bouwmeester, waar een fiets het moest ontgelden en het inbrandsteken wat papier bij garageboxen aan de Uitterhoevestraat in Haaksbergen. De fiets was door politiemensen geblust en het papier bij de garageboxen, door een van de bewoners. (bps: 03-156161)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --