Politie Drenthe

maandag morgen 01-12-03

Assen 01-12-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Verkeerde kant van de weg
EELDE De politie is zondag aan het eind van de middag bij een aanrijding op de hoofdweg geweest. Een 28-jarige vrouw uit Groningen had haar auto aan de rechterkant van de rijbaan geparkeerd. Het rechterportier stond open. Een 62-jarige automobiliste uit Midlaren reed tegen het portier. De Groningse is met een beenletsel naar het Martiniziekenhuis gebracht.

Beslist geen BOB
BORGER De politie heeft een 32-jarige man uit Almelo aangehouden. De uitslag van de blaasproef gaf een resultaat van 1000 µg/l (2,3 promille). De man kreeg een dagvaarding mee naar huis.

ZWINDEREN De politie heeft zondagavond tegen achten een 72-jarige man aangehouden. Een medeweggebruiker zag de Hoogevener slingeren over de A37. Omdat het niet lukte een juiste blaasproef niet doen, is een bloedproef afgenomen. Op basis van de uitslag zal worden bepaald of de man een proces-verbaal krijgt of niet.

ZUIDLAREN In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 19-jarige inwoner van Zuidlaren op de Annerweg aangehouden de man blies 365 µg/l (ruim 0,8 promille).

EMMEN In dezelfde nacht hield de politie ook een 28-jarige Emmenaar op de Hondsrugweg aan. De bestuurder blies 530 µg/l (ongeveer 1,2 promille). Dit leverde hem een dagvaarding op.

Politie houdt man aan
De politie is bezig met een onderzoek naar aanleiding van een aanrijding in De Winde zondagavond. Een 22-jarige Hoogevener reed daar met zijn auto over een 29-jarige plaatsgenoot heen. De exacte toedracht is nog niet bekend, politie zoekt dit nog uit. De bestuurder van de auto is aangehouden. De 29-jarige man is met verschillende letsels (o.a. gebroken enkel en hersenschudding) naar Ziekenhuis Bethesda gebracht.

Trailer met aluminium gestolen
ROGAT - Een trailer met 25 ton aluminium is gestolen van een parkeerplaats aan de Industrieweg. Zondagmiddag deed de chauffeur aangifte. De trailer was los gekoppeld. Het exacte schadebedrag is nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk enige tonnen in euros bedragen.

Swarovski kristal gestolen
Uit een woning aan de Vennebroekstraat is zondag tussen 10.45 uur en 16.30 uur een hoeveelheid kristallen weggenomen. De 53-jarige eigenaar deed aangifte bij de politie. De kristalen hebben een waarde van zon 5.000,- .

Inbraak bedrijfspand
RODEN Bij de politie werd zondagmiddag gemeld dat in een pand aan de Raadhuisstraat was ingebroken. Bij deze inbraak zijn een groot aantal pcs en laptop weggenomen. Het totale schadebedrag is nog niet bekend.

Dana Everts (06-52554218) en Bert Peters (06-53238059) verzorgen de persvoorlichting tot donderdag 17.00 uur.