Politie Hollands Midden
Datum: 1 december 2003

(


Automobilist moet rijbewijs inleveren Lisse

De politie controleerde op zaterdag 29 november rond 04.10 uur op de Geraniumstraat een 28-jarige automobilist uit Lisse. De agenten constateerden drankgebruik bij de man. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse was 635 ug/l. (limiet 220 ug/l.). De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Politie stelt onderzoek in naar overlijden vrouw Leiden
Politie Hollands Midden stelt een onderzoek in naar de omstandigheden rond het overlijden van een 27-jarige Leidse. Op maandag 1 december werd even na 06.00 uur een melding gedaan van onwelwording van de vrouw in een woning in Leiden - Noord. De vrouw overleed later in het ziekenhuis.


Politie houdt verdachte van geweld aan Leiden

De politie hield op zaterdag 29 november rond 02.50 uur in een horecagelegenheid aan de Hogewoerd een 23-jarige man uit Zoeterwoude aan. De man werd ervan verdacht kort daarvoor een 19-jarige man uit Leiden te hebben mishandeld. Door de klappen liep de Leidenaar een gescheurde lip op. Tijdens het politie onderzoek is niet helemaal duidelijk geworden waarom de verdachte de man uit Zoeterwoude mishandelde. In de loop van de zaterdagmorgen werd de verdachte weer op vrije voeten gesteld. Hij kreeg van de politie een dagvaarding mee om op 27 januari 2004 te verschijnen voor de politierechter.


Onder invloed met auto over de kop Leiden

Een 20-jarige man uit Berkel en Rodenrijs raakte op zaterdag 29 november rond 04.50 uur op de Rijksweg A4, rijbaan richting Den Haag/Rotterdam, de controle over zijn auto kwijt. De auto sloeg over de kop. De automobilist kwam er met schrammen vanaf. De man had gedronken. De politie nam een ademanalyse af. De uitslag daarvan was 595 ug/l. (limiet 220 ug/.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.


Woningen doelwit inbreker(s) Leiden

In de avond van vrijdag 28 november werd er ingebroken in een woning aan de Scarlattistraat en de Lage Morsweg. Bij een woning aan de Damlaan bleef het bij een poging. Een koffer die gestolen werd uit de woning aan de Scarlattistraat werd teruggevonden aan de Bachstraat. Bij de Lage Morsweg werden de twee inbrekers overlopen door de thuiskomende bewoner. Zij wisten te ontkomen. Op zondag 30 november werd op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Aaltje Noordewierlaan. Hier werd een televisie en laptop buitgemaakt. De politie onderzoekt de inbraken.


Inbreker aangehouden Leiden

In de nacht van zaterdag 29 november op zondag 30 november rond 01.30 uur heeft de politie een 18-jarige Voorschotenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een slagerij aan het Wagnerplein. Even later hield de politie een tweede verdachte aan, een 17-jarige Leidenaar. Beiden zijn in verzekering gesteld; de politie heeft een onderzoek ingesteld.


Te veel gedronken Leimuiden

Een 40-jarige automobilist uit Leimuiden reed zaterdag 29 november rond 22.30 uur met te veel alcohol op over de provincialeweg N207. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 525 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.


Automobilist moet rijbewijs inleveren Hazerswoude-Rijndijk

De politie controleerde op vrijdag 28 november rond 20.45 uur op de Gemeneweg een 49-jarige automobilist uit Delfgauw op het gebruik van alcohol. De man bleek onder invloed te zijn. Aan het bureau blies hij 790 ug/l. (limiet 220 ug/l.). De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.


Automobilist moet rijbewijs inleveren Alphen aan den Rijn

Een 18-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn moest op zaterdag 29 november zijn rijbewijs bij de politie inleveren. De man werd door de politie rond 02.25 uur op de Doornenburg aangehouden voor het rijden onder invloed. Aan het bureau kwam hij bij de ademanalyse tot 645 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op.


Verkeersruzie eindigt in mishandeling Nieuwerkerk aan den IJssel

Ruzie om een parkeerplek aan het Ganzendaal eindigde zaterdag 29 november rond 11.10 uur in een mishandeling van een 39-jarige automobilist uit Rotterdam. Hij liep een verwonding aan de wang op. De politie verrichtte twee aanhoudingen, een 43-jarige automobilist uit Rotterdam een 49-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Beiden zijn na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld.


Woningen doelwit inbreker(s) Gouda

In de avond van vrijdag 28 november werd er ingebroken in een woning aan de Bosweg, de Prins Hendrikstraat en de Lethmaetstraat. Van twee woningen werd een raam opengebroken. Bij een derde woning kwam men vermoedelijk binnen via de zogenaamde 'hengelmethode'. Uit de woningen werden mobiele telefoons, geld en een diskman gestolen. Op klaarlichte dag van 30 november werd nogmaals in een woning aan de Lethmeatstraat ingebroken. Ook hier werd 'gehengeld' om binnen te komen. In de nacht van 30 november op 1 december was een woning aan de Jan Philipsweg het doelwit van het dievengilde. Ook hier kwam men de woning binnen na het openbreken van een raam. Uit deze woning werd een mobiele telefoon, werden diverse bankpassen en een portefeuille gestolen. De politie onderzoekt de inbraken.


Bedreiging en mishandeling Gouda

Een 75-jarige vrouw en een 64-jarige man uit Gouda hebben aangifte gedaan van respectievelijk bedreiging en mishandeling. Op zaterdag 29 november rond 20.00 uur vroeg de vrouw aan jongeren die in het portiek van haar flat aan het Driewegplein stonden en over de gangen liepen, te vertrekken omdat ze zich al langer irriteerde aan de overlast. De vrouw werd uitgescholden en bedreigd door de jongeren. De buurman die haar te hulp schoot, werd door één van de jongeren op de grond geduwd en raakte daarbij gewond. Hij is voor korte tijd opgenomen geweest in het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).


Aanrijding scooter en auto Krimpen aan de Lek

Zondagavond 30 november rond 19.45 uur vond op de Dorpsstraat een aanrijding plaats tussen een scooter en een personenauto. De 16-jarige bestuurder van de scooter uit Krimpen aan de Lek reed in de richting van de Rijsdijk, aan de verkeerde kant van de weg. Een 33-jarige automobiliste uit Zwijndrecht reed in tegenovergestelde richting. Er volgde een aanrijding waarbij de scooter door de klap naar rechts schoot en daar een geparkeerde auto raakte. De bestuurder van de scooter is met een gecompliceerde onderbeenbreuk overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.


Rijden onder invloed Gouda

Zondagavond 30 november rond 22.15 uur zag de politie op het Plesmanplein een auto tegen een verkeerspaal staan. De 48-jarige bestuurder uit Lochem bleek onder invloed te zijn en moest een blaastest afleggen. Hij blies 1115 ug/l, terwijl 220 de limiet is. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


---- --



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326