Rijn & Venen 09.20 uur

Utrecht 01-12-2003 - Persberichten district Rijn & Venen

Overlast
MAARSSEN Op zondag 30 november zijn omstreeks 15.00 uur drie jongens opgepakt wegens vandalisme op de Safariweg in Maarssen. De 3 jongens zijn 12 jaar oud en afkomstig uit Maarssen en Vinkeveen. Zij veroorzaakten overlast bij de roltrappen door het gebruik van de roltrap te belemmeren. Omstanders belden de politie en deze heeft de 3 jongens aangehouden. De jongens zullen een HALT-straf krijgen.

Alcoholcontrole
WOERDEN Op zondag 30 november is een alcoholcontrole gehouden op de Steinhagenseweg. Deze controle werd uitgevoerd tussen 16.50 uur en
17.35 uur. Van de 110 autobestuurders was er 1 persoon die 365 ug/l blies, terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan. Alle bestuurders die de test haalden kregen een BOB-sleutelhanger, wat zeer op prijs werd gesteld.

Hoge snelheid
HARMELEN Op zondag 30 november hebben 2 mannen een bekeuring gekregen wegens het overschrijden van de maximum snelheid. Het betreft een man van 22 jaar uit Erichem en een man van 35 jaar uit Harmelen. De 2 autos werden omstreeks 20.20 uur gesignaleerd toen ze met hoge snelheid op de Kalverstraat langs een surveillanceauto reden. Deze achtervolgde hen hierna over de Dorpstraat uit de bebouwde kom waarna zij richting de Handelsweg reden. Beide bestuurders stopten op de Nijverheidsweg, waarna zij beiden een bekeuring kregen wegens overschrijden van de maximum snelheid en het niet bezitten van een geldig rijbewijs.