Ingezonden persbericht

Persbericht
Amersfoort, 26 november 2003

Zip your Lip 2004 in actie voor slachtoffers Aids
Coördinator Zip your Lip bezoekt Aidsproject Tanzania

De internationale hulporganisatie World Vision maakt in het kader van Wereld Aids Dag (1 december) bekend dat de opbrengst van haar jongerenactie Zip your Lip 2004 naar slachtoffers van Aids in Afrika zal gaan. Ruim 10.000 tieners zullen 25 en 26 maart een etmaal niets eten en hiervoor sponsors zoeken. World Vision hoopt dat de opbrengst 350.000 Euro zal zijn. Deze komt grotendeels ten goede aan voorlichting en praktische hulp aan Aids-slachtoffers en Aids-wezen.

Ooggetuigenverslag
Deze maand bezocht Erica Bronsema, coördinator van Zip your Lip, een Aidsproject in Tanzania. "Aids veroorzaakt honger en verdriet. Ik weet nu meer dan ooit dat de opbrengst van Zip your Lip heel hard nodig is voor de bestrijding van Aids" aldus de coördinator. Erica is in Tanzania geweest om met eigen ogen te zien waaraan de opbrengst wordt besteed. Ze was aanwezig bij een aantal therapiesessies voor mensen die slachtoffer zijn geworden van Aids. "De meesten zouden allang zelfmoord gepleegd hebben als er geen counseling was geweest om hen te vertellen dat ze HIV-positief waren. Ze zijn World Vision dankbaar dat ze hun weer de moed hebben gegeven om te leven en voor hun kinderen te zorgen", vertelt Erica.

World Vision Tanzania lanceert Aidsproject t.w.v. 2.780.000 Euro

World Vision heeft onlangs met de Europese Unie een contract getekend voor financiering van een Aidsproject in Tanzania dat zich richt op 2,6 miljoen jongeren. Het programma, met een budget van 2.780.000 Euro verspreid over drie jaar, richt zich met name op jongeren in de leeftijd van 10 ? 24 jaar. De doelstelling van het programma is om het seksuele gedrag van jongeren te beïnvloeden, om zo de verspreiding van HIV/Aids tegen te gaan. Een deel van de opbrengst van Zip Your Lip zal gebruikt worden om dit project mede te financieren.

EINDE PERSBERICHT