Gemeente Zevenaar

Wijkbijeenkomst Methen

Wijkbijeenkomst voor de Methen

De wijkbeheerder en de gebiedsagent van de Methen openen maandag 1 december om 19.30 uur een wijkbijeenkomst voor de Methen. Alle wijkbewoners hebben vorige week een uitnodiging ontvangen om deze avond bij te wonen. Met name ouderen en jongeren worden uitgenodigd omdat er ook voor hen activiteiten in de wijk opgezet kunnen gaan worden.

De avond heeft tot doel om er achter te komen wat er in de wijk leeft, waar knelpunten liggen en welke kansen er zijn om goede initiatieven gezamenlijk tot leven te laten komen.

Programma van de avond
De avond begint met een korte uitleg over de bedoeling van het wijkgerichte werken van de gemeente en de politie. Aansluitend worden er twee brainstormsessies gehouden. Hierbij voeren wijkbewoners gesprekken met diverse vertegenwoordigers van gemeente, woningcorporatie, St. Welzijn Ouderen Zevenaar, St. Jeugdactiviteiten Zevenaar, sportbuurtwerk en politie om te praten en mee te denken over verbeteringen in de wijk, zowel op fysiek als op sociaal gebied.

Aan het einde van de avond worden de resultaten van de verschillende discussiegroepen gepresenteerd. Ook wordt er een wijkteam bestaande uit bewoners opgesteld. Het is de bedoeling dat dit wijkteam in de toekomst aan de slag gaat met de knelpunten en initiatieven die tijdens de avond naar voren zijn gekomen.

Na afloop van de bijeenkomst is er voor alle aanwezigen een informele kennismaking.

Meer informatie bij wijkbeheerder Melinda van de Bunt: tel. 0316-595533