Ingezonden persbericht


Sector Pers en Public Relations
Contactpersoon: Dries Vandermeersch
E. Jacqmainlaan 20 - 1000 Brussel
tel.: 02-790 93 06 - fax: 02-790 95 06 - gsm: 0477-23 13 57 e-mail: dries.vandermeersch@rago.be

Uitnodiging Persconferentie

Datum: 24 november 2003
Fax / e-mail bestemd voor: Alle nieuwsredacties

Betreft: Gemeenschapsonderwijs presenteert op 1 december pilootproject rond autisme

Het Gemeenschapsonderwijs stelt tijdens een persconferentie een nieuw, netoverschrijdend pilootproject rond autisme voor. De persconferentie vindt plaats op maandag 1 december in het MPI en het SBSO van Rumbeke. Het Gemeenschapsonderwijs formuleert ook gerichte ideeën en accenten in de aanpak van autisme voor de toekomst. Tijdens de persontmoeting komen ook mensen uit de praktijk aan het woord: de leerkrachten, begeleiders en directeurs uit de pilootscholen en de ouders van een autistische leerling.

Nieuw project

Op 1 januari 2004 start dit nieuw, netoverschrijdend project rond autisme in het kader van een initiatief van minister Vanderpoorten. Voor dit project zijn MPI en SBSO Rumbeke, SBSO en MPI Sint-Niklaas van het Gemeenschapsonderwijs en de Burchtse Weel van het gemeentelijk net gekozen als pilootscholen.

Gemeenschapsonderwijs doet al langer aan 'autiwerking'

In het Gemeenschapsonderwijs bouwt dit nieuwe project verder op een traditie. Het MPI in Rumbeke bijvoorbeeld werkt al zeventien jaar een aangepaste aanpak uit voor autistische leerlingen. De school voor secundair onderwijs heeft al vier jaar een aangepaste werking rond autisme.

Bedoeling project

Het Gemeenschapsonderwijs wil met dit nieuwe project zijn eigen invulling van autisme binnen het buitengewoon onderwijs verder uitdiepen. Die visie wil het ook uitdragen naar het gewoon onderwijs en naar starters binnen het buitengewoon onderwijs.

Actiepunt ASP

Deze persconferentie is de eerste in een reeks persvoorstellingen als vervolg op de persconferentie rond ons algemeen strategisch plan. Tijdens die persvoorstellingen willen we een aantal actiepunten uit onze toekomstvisie in de kijker plaatsen.

Uitnodiging persconferentie 'Het Gemeenschapsonderwijs presenteert zijn werking rond autisme'

Het Gemeenschapsonderwijs nodigt u graag uit op de voorstelling van zijn werking rond autisme in MPI en SBSO Rumbeke op maandag 1 december.

Programma:
9.30u Ontvangst
10.00u Voorstelling project autiwerking
10.15u Getuigenissen uit de praktijk:
4. de leerkrachten, directeurs en begeleiders van de pilootscholen de ouders van kinderen uit het basis- en secundair onderwijs 11.00u Rondleiding in de school
12.00u Broodjes en drankjes


Plaats :
MPI Sterrenbos en BSBO Rumbeke
Bornstraat 52
8800 Rumbeke

In de volgende bijlage vindt u tevens een plan waarmee u de school kan bereiken

---- --