Gemeente Gouda


03.148 stadsregelboeket voor Zoulikha Yajjou

datum: 1 december 2003
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: J. Stout-van Rijn
telefoon: 0182-588497

stadsregelboeket voor Zoulikha Yajjou

Op vrijdag 28 november jongstleden is het vijfde Stadsregelboeket uitgereikt aan de beheerster van buurthuis De Noorderzon, Zoulikha Yajjou. Ze is genomineerd door mevrouw De Bruijn. De uitreiking vond plaats in buurthuis de Noorderzon te Gouda waar wijkbewoners, leden van het wijkteam, de wijkagent en de wijkconsulent een feestelijke bijeenkomst voor Zoulikha hadden georganiseerd.

De tekst van de nominatie luidt als volgt: Zoulikha staat voor iedereen klaar. Iedereen die het buurthuis binnenkomt kan meteen een luisterend oor van haar verwachten. Ze helpt met het invullen van formulieren en bij het aanvragen van allerlei zaken. Ze kan teksten vertalen. Er wordt dan ook wel eens gezegd, als je het niet weet, vraag het aan Zoulikha.

Het Stadsregelboeket maakt deel uit van het project Gouden Stadsregels en is een initiatief van de gemeente Gouda om mensen te belonen die Gouda schoner, veiliger en aangenamer proberen te maken. Het Stadsregels initiatief heette voorheen bloemetje van de maand. Omdat het initiatief steeds bekender wordt binnen Gouda, komen er steeds meer nominaties binnen. Elke goede nominatie is het waard beloond te worden, daarom is gekozen voor een nieuwe naam: Stadsregelboeket. Dit boeket kan dus vaker per maand worden uitgereikt.

Inwoners van Gouda die iemand kennen die zich inzet voor een beter Gouda en diegene willen nomineren voor een bloemetje kunnen een e-mail sturen naar secretariaat@goudenstadsregels.nl of bellen naar 0182 - 589141.

gouden stadsregels

In 2002 hebben 3.800 Gouwenaars de 10 Gouden Stadsregels gekozen. Dit bleek het startsein voor een stadsbrede discussie. Het initiatief van de gemeente krijgt steeds meer bijval van Goudse organisaties en inwoners van Gouda. Het project Gouden Stadsregels wil bereiken dat inwoners van Gouda de 10 regels kennen, elkaar durven aanspreken op de regels en dat steeds meer mensen actief betrokken zijn bij de uitvoering. Meer informatie over de Stadsregels vindt u op de website: www.goudenstadsregels.nl.