Gemeente Gouda


03.147 de kokkerie best gerenoveerde winkelpui

datum: 1 december 2003
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: J. Stout-van Rijn
telefoon: 0182-588497

de kokkerie best gerenoveerde winkelpui

De Kokkerie in de Zeugstraat 2a te Gouda mag vanaf vandaag de titel: Best gerenoveerde winkelpui van Gouda voeren. Mevrouw C. Boekenstein, eigenaresse van de Kokkerie, kreeg maandag 1 december 2003 door Roland van Schelven (wethouder bouw- en woningtoezicht en monumentenzorg) de prijs uitgereikt die bij deze titel hoort.

Alle panden in de Goudse binnenstad die niet langer dan 2 jaar geleden zijn verbouwd, zijn beoordeeld. Niet alleen naar de verandering van de pui is gekeken, maar ook naar de kwaliteit van de uitvoering. Een deskundige jury, met daarin de heer G. Smienk (voorzitter welstandscommissie Gouda), de heer C. de Vries (Kolpa Architecten), de heer F. Grem (ADHOC makelaardij en lid winkeliersvereniging) en de heer M. Netten (Bouw- en Woningtoezicht) kwamen tot een eensluidend oordeel. Het juryrapport van de Kokkerie was lovend over de nauwkeurige en gedetailleerde uitvoering van de gevel. Als enige minpuntje werd aangemerkt dat het uithangbord te hoog was aangebracht. Dit is inmiddels door de eigenaar veranderd.

Op de tweede plaats komt het pand aan de Kleiweg 11-15. Deze winkel heeft een gehele gevelaanpassing gekregen die zeer goed past in één van de belangrijkste winkelstraten van Gouda. De jury noemde dit pand een aanwinst voor Gouda. Als negatief punten werden echter genoemd de te smalle raamkozijnen en de uitvoering van de kroon/gootlijst.

De prijsuitreiking werd gehouden tijdens een bijeenkomst in het kader van de winkelpui-subsidie. In deze bijeenkomst sprak naast wethouder Roland van Schelven, de heer G. Smienk, de heer F. Grem en de heer T. Hendrickx (Stichting Marketing Gouda) over het belang van passende winkelpuien in de Goudse binnenstad.

winkelpui subsidie

De gemeente Gouda stimuleert ondernemers om de gevel van hun winkel in stijl te renoveren of aan te passen. Winkelpuien vormen voor een belangrijk deel het gezicht van de Goudse binnenstad. Ondernemers die hun winkelpui willen verbeteren kunnen voor een subsidie in aanmerking komen. De gemeente heeft hiervoor een speciale brochure samengesteld. Deze brochure is onder andere aan alle ondernemers in de binnenstad toegestuurd. Belangstellenden die deze brochure niet hebben ontvangen, kunnen contact opnemen met de afdeling Publiekszaken.