Persberichten - 01/12/2003

Agfa en Heartlab kondigen plan voor wereldwijde OEM-overeenkomst aan

Agfa wil met beproefde Heartlab-technologie een superieur cardiologie-aanbod creëren

Mortsel (België 29 november 29, 2003 Agfa, marktleider in digitale beeldvormings- en informatiesystemen en Heartlab, Inc., ontwerper van toonaangevende cardiologische beeld- en informatiemanagement software, kondigden hun plannen aan om samen te werken aan Agfas volgende generatie IMPAX-systemen voor Cardiologie, die begin 2004 klaar voor de markt moet zijn.

Agfa zal, door de geplande OEM-overeenkomst met Heartlab, gezondheidszorginstellingen de mogelijkheid bieden hun bedrijfsstrategie te implementeren met behulp van de beste oplossingen in de markt. Deze strategie kan slechts worden gerealiseerd door een volledige integratie van de twee meest beeldintensieve ziekenhuisafdelingen - Cardiologie en Radiologie.

De combinatie van onze individuele sterktes zal onze klanten de technisch meest geavanceerde oplossing aanbieden die vandaag beschikbaar is, zegt Philippe Houssiau General Manager, Agfas HealthCare. We verwachten dat de OEM-overeenkomst met Heartlab de keuze voor Agfas IMPAX Cardiologie oplossing zal versnellen en dat het een kernelement van onze Enterprise-groeistrategie wordt.

Heartlabs technologie geeft toegang tot en het beheer van patiëntgegevens van verschillende beeldvormingsbronnen waaronder angiografie (contrastonderzoek van bloedvaten), cardiologisch en intravasculair ultrageluid. Niet alleen beelden, maar ook andere data zoals golfpatronen en klinische rapporten kunnen met deze technologie aan het medisch dossier van de patiënt worden toegevoegd.

We zijn verheugd om te kunnen werken met de ruime PACS-ervaring van een wereldwijd actieve partner zoals Agfa, stelt Robert Petrocelli, CEO, Heartlab Inc., Het vooruitzicht om Heartlabs technologie in Agfas aanbod te kunnen integreren is veelbelovend. Deze overeenkomst benadrukt nogmaals Heartlabs technologie de standaard is voor cardiologische beeld- en informatiemanagement.

Agfa, de Agfa-Rhombus en IMPAX zijn geregistreerde handelsmerken van Agfa-Gevaert N.V. en zijn dochtermaatschappijen. Alle rechten voorbehouden.

Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een van s werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen, in hoofdzaak bestemd voor de grafische industrie, de gezondheidszorg, non-destructive testing, micrografie en cinefilm, en consumer imaging.

Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft 120 agenten doorheen de wereld. Samen realiseerden zij in 2002 een omzet van 4,683 miljard EUR. Informatie over het bedrijf en zijn producten is te vinden op de thuispagina van Agfa op het World Wide Web: www.agfa.com

Over Heartlab
Gesticht in 1994 is Heartlab de leidinggevende ontwerper en aanbieder van digitale beeld- en informatienetwerken voor cardiologie. Vier keer op rij genoemd als een van Amerika's snelst groeiende privé-ondernemingen door Inc. magazine, ontwikkelt Heartlab toepassingssoftware en integreert het systemen aan de hand van standaard computerhardware, waaronder Heartlab's eigen StoreSafe® DVD-R archivering en Oracle's databasetechnologie. Heartlab's Encompass(tm) network geeft cardiologen een snelle toegang tot beeldonderzoek- en rapportinformatioe, waardoor cardiologiecentra efficiënter kunnen werken en kritische patiëntendata veilig kunnen beheren. Heartlab's netwerken zijn in meer dan 185 van de belangrijkste nationale (USA) hartcentra geïnstalleerd.

Voor meer inormatie:
Agfa-Gevaert
Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager Tel.: +32 (0) 3 444 80 15 Fax: +32 (0) 3 444 74 85 E-mail: johan.jacobs@agfa.com Renee Stacey
Manager, Media Relations HealthCare
Tel: 416-240-7324
E-mail: renee.stacey@agfa.com

Bron: Agfa Gevaert
Provider: Euronext Brussels