Ingezonden persbericht

Ogone kiest voor Interoute als basis voor haar internetbetaaldiensten

Veilig Interoute netwerk ondersteunt transacties van grote creditcardbedrijven

Londen, 1 december 2003 - Interoute, Europa's snelst groeiende telecomaanbieder en eigenaar-operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk op het continent, gaat connectiviteit leveren aan Ogone, de grote Belgische aanbieder van betaaldiensten op internet. Ogone voert transacties uit voor alle grote creditcardmaatschappijen. Het feit dat Interoute een veilig, beheerd netwerk heeft dat zij zelf geheel in eigendom heeft, was een van de belangrijkste redenen om voor Interoute te kiezen.

Harold Mechelynck, algemeen directeur van Ogone: "Als zogenoemde Internet Payment Service Provider beschouwt Ogone de veiligheid en het herstelvermogen van het netwerk als een essentieel criterium bij de keuze van haar partners. In deze roerige tijden op de telecommarkt is het verder belangrijk dat we samenwerken met een stabiele netwerkpartner. Interoute voldoet ruimschoots aan deze eisen en werkt met veel flexibiliteit, kennis van zaken en alertheid mee aan de ontwikkeling van onze netwerkoplossing. Bovendien biedt het de pan-Europese dekking die wij voor onze toekomstplannen nodig hebben."

Interoute levert Ogone lange-afstand Ethernet capaciteit voor de verbinding van haar vestigingen in België en Frankrijk, plus de IP services die vereist zijn voor het intensieve verkeer aan creditcard- en andere betaaltransacties die worden uitgevoerd voor klanten in heel Europa.

Zoals topman James Kinsella van Interoute zegt: "Het feit dat Ogone voor Interoute kiest, betekent een erkenning van zowel de veiligheid van ons Europese netwerk als ons vermogen om te blijven floreren ondanks de huidige shake-out in de telecomsector. We beschouwen dit als de eerste stap in een strategische relatie met Ogone en verwachten die relatie te intensiveren naarmate beide bedrijven verder groeien."

Ogone
Als vooraanstaand Europees aanbieder levert Ogone betaaldiensten aan meer dan 2700 klanten op de hele wereld, van handmatige systemen tot volledig geïntegreerde oplossingen voor het beheer van elektronische betalingen op velerlei gebied, zoals e-commerce, postorders en telefonische bestellingen, maar ook hospitality services in de business-to-consumer en de business-to-business omgeving. De service die Ogone biedt is een van de meest complete ter wereld, met uitgebreide transactie- en backoffice-functies die via beveiligde koppelingen zijn verbonden met banken voor binnenlands en buitenlands betalingsverkeer, bijvoorbeeld met Visa, MasterCard, American Express en Diners Club. Ogone heeft altijd vooropgelopen met technologische ontwikkelingen en was een van de eerste aanbieders van betaaldiensten die betalingen konden garanderen door middel van Verified By Visa en MasterCard SecureCode. Tot de grote organisaties die voor hun betalingsverkeer vertrouwen op Ogone, behoren DHL International, Viking Direct, Decathlon, Hilton en Thomas Cook.

Interoute
Interoute is eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak en data in Europa - verzorgt intelligente, door de klant gecontroleerde netwerkservices voor uiteenlopende bedrijven waaronder mobiele operators, service providers en grote ondernemingen. Het schuldenvrije Interoute heeft vestigingen in Europa en in Noord-Amerika, en is tevens eigenaar en operator van fijnmazige stedelijke netwerken in Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Hamburg, Londen, Madrid, Milaan, München, Nice, Parijs, Rome, Rotterdam, Stuttgart, Wenen en Zürich. Voor meer informatie over Interoute: http://www.interoute.com/

Voor meer informatie
Winette Boomsma
Brodeur Worldwide
Overschiestraat 55
1062 HN Amsterdam
Tel: 020 346 20 00
Fax: 020 669 72 65
internet: http://www.brodeurnl.com
Voor de meest recente persinformatie: http://www.persinfo.nl