Politie Amsterdam-Amstelland


---

Autodieven gewond na aanrijding

28-11-2003. Vannacht rond drie uur werden twee mannen gearresteerd die betrokken waren bij een aanrijding op de A10. Tijdens de arrestatie raakte een politieagent gewond aan zijn been. Hij moest in een ziekenhuis worden behandeld.

De aanrijding werd mede veroorzaakt doordat een beschonken automobilist tegen de vangrail klapte. Om het autowrak te bergen en het wegdek te reinigen werden twee van de drie rijstroken afgesloten. De maximumsnelheid op de overgebleven rijstrook werd beperkt tot 70 kilometer per uur. De bestuurder van de Opel Kadett had dit kennelijk niet in de gaten en reed tegen een invoegende auto aan. Dit voertuig boorde zich in een politievoertuig en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Twee politieagenten, medewerkers van Rijkswaterstaat en mensen van het bergingsbedrijf konden ternauwernood het vege lijf redden door over de vangrail te springen. De vier inzittenden van de Opel Kadett sprongen uit de auto en vluchtten in de richting van het station RAI. Politieagenten zetten de achtervolging in en wisten twee zwaargewonde mannen te arresteren.

De mannen, 22 en 20 jaar oud, werden in een ziekenhuis opgenomen met hoofd-, rug- en borstletsel. De andere twee zijn nog voortvluchtig. De Opel Kadett bleek even daarvoor te zijn gestolen in Amsterdam. De eigenaar wist niets van de diefstal en moest nog aangifte doen.
---

Oplichter gearresteerd: politie zoekt slachtoffers

28-11-2003. Woensdagochtend rond negen uur arresteerde de politie een 38-jarige man die een aantal bewoners in Amsterdam-Zuid en Buitenveldert had opgelicht. De oplichter wordt vandaag voorgeleid voor de officier van justitie.

De man had een groot aantal flyers huis-aan-huis verspreid om klanten te werven voor zijn onderhoudsbedrijf "All inn". In deze flyer bood hij zijn bedrijf aan voor verschillende klussen zoals timmer- en schilderwerk. Potentiële klanten werden zeer snel geholpen en van een offerte voorzien. Wanneer zij tot aanbetaling overgingen, hoorden zij vervolgens niets meer van de oplichter. In andere gevallen beloofde hij bepaalde werkzaamheden te verrichtten, maar deed hij dat niet. Dinsdagochtend werd de oplichter in opdracht van een officier van justitie gearresteerd in de woning van een aangever. Het onderzoeksteam heeft al een aantal aangiften in behandeling maar vermoedt dat er mogelijk meerdere slachtoffers zijn. Bent u benadeeld door deze oplichter bel dan met bureau Van Leijenberghlaan via: (0900) 8844.

---

Winteroffensief tegen inbraken


1-12-2003. Inbrekers slaan sneller toe in de donkere maanden. Wees ze te snel af en lees hier meer over wat de politie doet tegen inbraken en tips om inbraken te voorkomen.

---

Man overleden bij éénzijdig ongeval

28-11-2003. Gisteravond rond zes uur is een 81-jarige man overleden bij een éénzijdig ongeval op de A10, ter hoogte van de afrit Henk Sneevlietweg. De man is vermoedelijk onwel geraakt en daardoor de macht over het stuur kwijtgeraakt.

---