Fornix BioSciences N.V.
P E R S B E R I C H T

Lelystad, 1 december 2003

Fornix BioSciences verhoogt winstverwachting 2003

· Thans verwachte netto-winst stijging 2003 zeker meer dan 40% (was: minstens 25%)

· Hogere winstverwachting geheel toe te schrijven aan lager dan verwachte

R&D-uitgaven

· Resultaat overige activiteiten op gepland niveau, ondanks aanloopkosten acquisities

De aan Euronext Amsterdam genoteerde biofarmaceutische onderneming Fornix BioSciences N.V., gevestigd te Lelystad, verhoogt haar netto-winstverwachting over 2003. Volgens de huidige inzichten zal de nettowinst over het lopende boekjaar minstens 40% hoger uitkomen dan de EURO 3,4 miljoen in 2002. Eerder ging Fornix nog uit van een nettowinststijging van minstens 25%. De huidige bovenwaartse bijstelling is geheel toe te schrijven aan lagere investeringen in research en development in de tweede helft van het jaar dan in augustus bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers nog werd verwacht.

Hoewel aan dezelfde researchprojecten werd gewerkt als in 2002 en de eerste helft van 2003, werd er aanzienlijk minder in geïnvesteerd doordat de fases waarin de verschillende projecten zich in de afgelopen maanden bevonden dat nog immer toelieten alsmede door een scherpe kostenbewaking bij de projecten. Overigens werd nog onlangs een belangrijke eerste klinische studie naar de werkzaamheid van het biotech product F991 afgerond (zie persbericht 17 november). Op grond van preklinische studies wordt aangenomen dat F991 mogelijk werkt tegen astma, multiple sclerose, ziekte van Crohn en contactallergie.

De resultaten van de winstgevende Allergie- en Handelsdivisie zijn dermate goed dat de aanloopkosten van de in 2003 geacquireerde ondernemingen geen invloed hebben op de geplande ontwikkeling van het operationeel resultaat voor het jaar 2003.

(een stijging van 25 %)

Meer details van de gang van zaken en de resultaten over het lopende boekjaar zullen worden bekend gemaakt op 27 januari 2004 voorbeurs. Dan zal Fornix via een persbericht de voorlopige jaarcijfers over 2003 publiceren. De definitieve cijfers worden op 11 maart 2004 bekendgemaakt.