MUZIEK EN SHOWBUREAU JAN VIS

Voormalig Premier Van Agt heeft cd opgenomen

Uitnodiging
Illuster trio op Brabantse CD 'Ode aan Ad de Laat'

Mr. AA.M. van Agt, voorheen Minister van Justitie, Minister President en commissaris van de koningin in Noord-Brabant, Mr. F.J.M. Houben, voormalig commissaris van de koningin in Noord-Brabant en Mgr. Drs. J.W.M. Bluijssen, Bisschop-emeritus van het Bisdom 's-Hertogenbosch samen op één cd.

Op maandag 1 december aanstaande vindt van 14.00 tot 16.00 uur de presentatie van de Cd 'Ode aan Ad de Laat' plaats. In de Pleinzaal van Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch wordt de eerste Cd uitgereikt aan Mr. A. van Agt, Mr. F. Houben en Mgr. J. Bluijssen, die vanuit een enorme bewondering voor Ad de Laat hun medewerking aan deze bijzondere cd verleend hebben. Naast de officiële uitreiking zullen ook diverse artiesten hun ode aan Ad de Laat presenteren. Wij nodigen u van harte uit voor de presentatie van deze speciale cd.

Ad de Laat (1947-1995) heeft ons een keur aan liedjes in schitterend Brabants dialect nagelaten. Bijna dagelijks horen we ze gelukkig nog op de locale en regionale omroepen.

Geen wonder, want de liedjes van Ad hebben een onvergankelijke kwaliteit. Samen met zijn broer Willem die meeschreef aan alle liederen, wist Ad door zijn bijzondere gebruik van muziek, tekst en dialect de sfeer van het Brabant van vroeger op te roepen. Zijn sterk ontwikkelde waarnemingsvermogen en zijn artistieke omgang met tekst en taal hebben een zeer persoonlijke geschiedschrijving opgeleverd die menigeen aanspreekt.

Op initiatief van Jan Vis werden in Studio Rosmalen maar liefst 22 liederen van Ad de Laat opgenomen door diverse Brabantse liedjeszangers en nationaal bekende Brabantse artiesten. Al deze artiesten geven in hun eigen dialect een persoonlijke interpretatie van de liederen van Ad de Laat. Naast het eerder genoemde illustere trio brengen ook dochter Marieke de Laat, Maaike Widdershoven, Gerard van Maasakkers, Cor Swanenberg, Mark van de Veerdonk, Albert West, Annelieke Merx, Will Jonkers, de Kleinkeinder, Danny en Wim van Nimwegen en vele anderen op deze Cd een ode aan Ad de Laat. De opbrengst van deze Cd komt ten goede aan de Stichting Sahelp, een organisatie die al meer dan 25 jaar praktische hulp geeft aan mensen in de Sahel.

Wilt u ons laten weten of wij op uw komst kunnen rekenen? Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met: Muziek- en Showbureau Jan Vis
Graafsebaan 40
5242 JM Rosmalen
Tel: 073-5219151
Fax: 073-5217561

Contact: Jan Vis
Mail: janvis@janvis.nl

Lokatie presentatie :
Theater aan de Parade
Parade 23
5211 KL 's-Hertogenbosch
Tel: 073-6809809

25 nov 03 20:35