NOS


Loting euro 2004 live bij nos studio sport 26-11-2003
Studio Sport doet zondagmiddag 30 november (11.35-13.30 uur) op Nederland 2 live verslag van de loting voor het Europees Kampioenschap Voetbal komende zomer in Portugal. De uitzending begint met een voorbeschouwing, waarin presentator Jack van Gelder vanuit Lissabon met verschillende gasten uit de voetbalwereld vooruitblikt op de loting.

De loting zelf begint om 12.00 uur. Het commentaar hierbij is van Eddy Poelmann. Na de loting haalt NOS Studio Sport reacties op de loting bij verschillende in Nederland spelende internationals en bij bondscoach Dick Advocaat.

Het Nederlands elftal heeft zich geplaatst voor het EK 2004. De loting van aanstaande zondag zal duidelijk maken welke landen Oranje treft in de eerste ronde van dit EK. De loting is verdeeld in vier groepen, elke groep bevat vier landen. Landen uit dezelfde groep kunnen elkaar dus niet treffen in de eerste ronde van het EK.

De groepen zijn als volgt verdeeld:

Groep 1: Portugal, Frankrijk, Zweden, Tsjechië
Groep 2: Spanje, Italië, Engeland, Duitsland
Groep 3: Nederland, Kroatië, Denemarken, Rusland Groep 4: Bulgarije, Zwitserland, Griekenland, Letland. Nederland kan Kroatië, Denemarken of Rusland dus niet als tegenstander treffen in de eerste ronde.
Loting EURO 2004, NOS Studio Sport
11.35-13.30 uur, Nederland 2