30/11 Den Bosch

's-Hertogenbosch 30-11-2003 - .

VECHTPARTIJ, s-Hertogenbosch

In de nacht van zaterdag op zondag zijn een 17-jarige meisje en een 17-jarige jongen uit s-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van het plegen van openlijk geweld. Daarnaast zijn verschillende aanhoudingen verricht die een verband hebben met de incidenten op de Parade.

Na een melding van een vechtpartij aan de Parade in s-Hertogenbosch ging de politie ter plaatse. Er was geen vechtpartij meer te zien, maar wel lag er een meisje op de grond, die waarschijnlijk bij de vechtpartij geraakt is. Het meisje werd ondersteund door een 18-jarige vriendin van haar. Een ander voorbijgaand meisje (verdachte) vond het nodig om commentaar te leveren. Hierdoor ontstond een conflict tussen de verdachte en het meisje dat ondersteuning bood. De verdachte trok het meisje aan haar haren. De 17-jarige jongen deelde vervolg enkele vuistslagen uit aan het 18-jarige meisje. De politie heeft beide 17-jarigen aangehouden en ingesloten.


---

Het meisje dat op de grond lag is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de toedracht van de eerste vechtpartij is tot nu toe nog niets bekend.

In afwachting van de komst van een ambulance werd het publiek op afstand gehouden. Een 17-jarige jongen uit Sint Michielsgestel is tot driemaal toe verzocht afstand te bewaren. Hij voldeed niet aan dit verzocht en is daarom meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen. De jongen verklaarde dat hij het meisje wilde helpen en dat hij niet gehoord had dat de politie hem maande weg te gaan. De jongen is heen gezonden.


---

Later die nacht is de 19-jarige broer uit s-Hertogenbosch van de 17-jarige jongen uit s-Hertogenbosch aangehouden aan de Visstraat in s-Hertogenbosch op verdenking van het beledigen van een politieambtenaar in functie. Hij is meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen. Hij is na verhoor heengezonden. Er is waarschijnlijk geen direct verband tussen beide incidenten.


---

Vroeg in de ochtend kwam de 42-jarige vader uit s-Hertogenbosch van beide Bossche jongens naar het bureau om zijn zonen op te halen. De politie heeft hem meerdere malen duidelijk gemaakt dat dat in het geval van zijn jongste zoon nog niet mogelijk was. Toen de man niet wilde luisteren en daarbij beledigingen naar de agenten begon te uiten, is ook hij aangehouden voor het beledigen van een politieambtenaar in functie.

URINERENDE MAN WEIGERT NAAM OP TE GEVEN, s-Hertogenbosch

In de nacht van zaterdag op zondag is een 32-jarige man uit Berlicum aangehouden. De man stond tegen een pand aan de lange Putstraat te urineren toen de politie hem daarop aansprak. Bij het uitschrijven van een boete, weigerde de man zijn naam op te geven. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Nadat hij een verklaring had gegeven, is hij met een boete heengezonden.

ALCOHOLCONTROLE, s-Hertogenbosch

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie diverse alcoholcontroles gehouden in s-Hertogenbosch. In totaal zijn 434 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Zes personen zijn aangehouden omdat uit een blaastest bleek dat zij in overtreding waren.

Op de Hekellaan is een 39-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. Uit de blaastest bleek dat de man veel te veel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Op de Hambakenweg zijn drie personen aangehouden. Een 40-jarige man uit Almere kreeg een boete van 190,-- Euro. Een 21-jarige man uit s-Hertogenbosch kreeg een rijverbod van 7 uur en moest zijn rijbewijs inleveren. Een 45-jarige vrouw uit Tilburg kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal. De vrouw stribbelde bij haar aanhouding tegen.

Op de Zuidwal is een 31-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur. Bij zijn aanhouding bleek dat hij nog enkele boetes had openstaan.

Een 22-jarige man uit Mierlo is op de Koningsweg in s-Hertogenbosch aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie trof de bestuurder aan, nadat hij met zijn auto tegen een lantaarnpaal aangereden was. Uit een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. Hij verklaarde dat hij bij een flauwe bocht in de slip raakte en daardoor tegen de lantaarn belandde. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur. De bestuurder was bij het ongeval niet gewond geraakt.

VERKEERSCONTROLES, Heusden, Drunen, Nieuwkuijk

Zaterdagavond heeft de politie op de provinciale weg (N267) ter hoogte van Heusden snelheidscontroles gehouden. In totaal zijn 160 bestuurders gecontroleerd op hun snelheid. Negen bestuurders hielden zich niet aan de maximaal toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 122 km/u. Alle overtreders krijgen een proces-verbaal.

Zondag vroeg in de ochtend heeft de politie op de Bosscheweg in Drunen en de Nieuwkuijksestraat in Nieuwkuijk verlichtingscontroles gehouden. Zeven bestuurders hebben een bekeuring gekregen voor het voeren van de verkeerde verlichting: Vijf maal was de fietsverlichting onjuist en tweemaal voerden automobilisten mistverlichting.

FIETSER RAAKT GEWOND BIJ ONGEVAL, s-Hertogenbosch

Zaterdagavond is een 24-jarige fietster gewond geraakt bij een ongeval op de Merwedelaan in s-Hertogenbosch. Ze reed net na de rotonde op de Merwedelaan in de richting van de Lagelandstraat. Volgens een getuige schoot ze in eens van het fietspad door enkele stoeptegels die los op het fietspad lagen. Hierdoor kwam ze vlak naast de auto van een 47-jarige bestuurder uit Eindhoven ten val. De fiets van het slachtoffer kwam gedeeltelijk onder de auto terecht en raakte zwaar beschadigd. Het slachtoffer liep bij haar val enkele schaafwonden en waarschijnlijk een hersenschudding op. Ze is per ambulance naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in s-Hertogenbosch gebracht.