Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 november 2003

Jan Camphuis: 053-4555588

Verdachte vrijgelaten

Slachtoffer zelf gesprongen, niet van misdrijf gebleken

Enschede

Vrouw valt van balkon

Vrouw valt onder verdachte omstandigheden van balkon 3e etage

Enschede

Vrijdagmorgen 28 november om ongeveer 10.45 uur worden problemen gemeld bij een flatgebouw aan de Gelderlandstraat in Enschede. Ter plaatse blijkt dat een vrouw naar beneden is gevallen vanaf het balkon van een van de woningen op de 3e etage. Het gaat om een 22 jr. bewoonster van deze woning die met ernstige verwondingen door een ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze is opgenomen. In de woning waren op dat moment meerdere personen aanwezig, waaronder de 24 jr. echtgenoot van het slachtoffer. Het werd niet duidelijk wat zich in de woning had afgespeeld. Tegenstrijdige verklaringen werden afgegeven, waarna de 24 jr. als verdachte werd aangehouden. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Dit persbericht werd vrijdagmiddag de 28e verzonden. Uit het ingesteld onderzoek is niet van een misdrijf gebleken. Vast is komen te staan dat voorafgaand aan de val er in de woning een heftige woordenwisseling heeft plaatsgevonden tussen de aldaar aanwezige personen. Het 22 jr. slachtoffer was daardoor in een dusdanige gemoedstoestand gekomen dat zij uit eigener beweging van het balkon van haar woning naar beneden is gesprongen. Waslijnen aan een balkon op de 2e etage van de flatwoning, hebben de val van het slachtoffer gebroken waardoor het letsel relatief meevalt. De 24 jarige echtgenoot van het slachtoffer, die vrijdag als verdachte was aangehouden, is in de loop van zaterdagmiddag de 29e, op last van de officier van justitie weer in vrijheid gesteld. Het onderzoek is hiermee afgerond. (bps: 03-155152)

Ergerlijke mishandeling

Man, na maken opmerking door 3 personen geschopt en geslagen

Enschede

Zondagmorgen 30 november, tegen 04.45 uur, werd gemeld dat op de Molenstraat in Enschede een man was mishandeld door een aantal personen. Op de Molenstraat wordt een 26 jr. Enschedeer liggend op straat aangetroffen. Het bleek dat hij door vermoedelijk drie personen in elkaar is geslagen. Aanleiding van de mishandeling is vermoedelijk gelegen in het feit dat de daders dachten dat door het slachtoffer opmerkingen in hun richting waren gemaakt. Dit was echter niet het geval geweest. Door een ambulance is de 26 jr. met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. In de loop van zondagmorgen bleek dat het slachtoffer na behandeling naar huis was gegaan. Uiteraard wil de politie graag in contact komen met getuigen die iets over de daders van deze ergerlijke mishandeling kunnen vertellen. (bps: 03-155935)

Aanhoudingen na mishandeling en vernieling

Man staat te plassen, mishandeld een persoon die daarover opmerkingen maakt en moet dan zelf vluchten waarop taxi wordt vernield

Enschede

Zondagmorgen 30 november om ongeveer 04.00 uur worden moeilijkheden gemeld op het Stationsplein in Enschede, bij de taxistandplaats. Blijkt dat een 36 jr. man uit Enschede heeft staan plassen en dat een 37 jr. passant, ook uit Enschede, daar iets van zei. De 37 jr. werd daarop door de 36 jr. een kopstoot gegeven waardoor hij letsel in zijn gezicht kreeg. Hierop pakte de 37 jr. een lange houten paal en wilde daarmee de 36 jr. te lijf. Deze vluchtte een gereedstaande taxi in, waarop de 37 jr. met de houten paal een aantal rake klappen tegen de rechter zijde van de taxi gaf. Beiden zijn ter plaatse aangehouden en voor de rest van de nacht aan het bureau opgesloten. In de loop van de zondag zijn ze afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-155925)

Vechtpartij, drugs aangetroffen

Man wordt mishandeld, waarna bij dader drugs worden aangetroffen

Enschede

Zaterdagmiddag 29 november rond 17.30 uur wordt gemeld dat nabij het fietstunneltje bij de Geessinkweg in Enschede, wordt gevochten. Blijkt dat een 53 jr. Enschedeer door een 26 jr. Enschedeer is geslagen. Dit omdat de 26 jr. dacht dat de 53 jr. hem geld had afgenomen. Naderhand bleek dit niet het geval. De 53 jr. was diverse keren geslagen en had kans gezien te vluchtten. De 26 jr. werd in de directe omgeving, op aanwijzen van een getuige, aangehouden. Het slachtoffer liep een eindje verderop en zijn verhaal is aangehoord. Hij wist nog niet of hij aangifte kwam doen. De 26 jr. werd meegenomen naar het bureau waar in zijn kleding 7 bolletjes cocaïne werden aangetroffen. Ook zat in zijn broekzak het geld waarvan hij dacht dat de 53 jr. het hem had afgepakt. De 26 jr. is in opdracht van de officier van justitie in verzekering gesteld voor nader verhoor. Hij is opgesloten. (bps: 03-155768)

Aanhoudingen na belediging

Twee personen beledigen politiemensen en worden aangehouden

Enschede

Zondagmorgen 30 november omstreeks 03.30 uur liep een 23 jr. Enschedeer in een groep jeugdigen op de Menistenstraat in zijn woonplaats. Bij het passeren vond hij het nodig politiemensen te beledigen. Hij werd aangehouden. Een ander jongen uit de groep, een 16 jr. Enschedeer, wilde de aanhouding verhinderen en beledigde de politiemensen ook. Ook hij werd aangehouden en beiden zijn voor de rest van de nacht opgesloten. De moeder van de 16 jr. is in kennis gesteld. De twee zijn zondagmorgen na verhoor weer heengezonden. De 23 jr. met een bekeuring van 130 euro en omdat de 16 jr. nog minderjarig is zal tegen hem proces-verbaal worden opgemaakt. Wellicht dat hij zich bij Halt moet verantwoorden. (bps: 03-155962 / 03-155936)

Rijden onder invloed

Bestuurder met 0,9 promille achter het stuur

Haaksbergen

Werd zondagmorgen 30 november, omstreeks 04.40 uur op de Rondweg in Haaksbergen een 22 jr. automobilist gecontroleerd, Hij bleek te veel alcoholhoudende dranken te hebben genuttigd. Hij werd aangehoudenen aan het bureau wees de ademanalyse 0,9 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-155929)

Rijden onder invloed, negeren stopteken

Bestuurder negeert stopteken en is onder invloed

Hengelo

Zaterdagavond 29 november tegen 23.30 uur, zien twee surveillerende ambtenaren van de vrijwillige politie, dat een personenauto met gierende banden en met hoge snelheid vanaf de Deldenerstraat het Burgemeester Jansenplein in Hengelo oprijd. Om de bestuurder te controleren wordt een stopteken gegeven, wat door de bestuurder wordt genegeerd. Een eindje verderop, op het Kloosterterrein, wordt geparkeerd en de inzittende lopen weg. Even daarop wordt de bestuurder, naar aanleiding van het opgegeven signalement, op de Wemenstraat in Hengelo, aangehouden. Hij, een 23 jr. Hengeloer, wordt overgebracht naar het bureau, waar hij gezien zijn alcoholgebruik, de ademanalyse moet ondergaan. Deze wijst 1.58 promille uit en het rijbewijs van de 23 jr. wordt ingevorderd. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (bps: 03-155860)

Rijden onder invloed

Bestuurder met 1 promille achter stuur van zijn auto aangetroffen

Hengelo

Bij een controle werd zondagmorgen 30 november tegen 03.00 uur, een 24 jr. automobilist uit Hengelo gecontroleerd op de Markt in zijn woonplaats. Hij bleek te diep in het bekende glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 1 promille uit en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-155907)

Rijden onder invloed

Bestuurder stopt op fietspad en kan niet blazen, bloedproef

Hengelo

Wordt zondagmorgen 30 november om ongeveer 05.25 uur geconstateerd dat een automobilist komende vanuit een parkeervak aan de Langestraat in Hengelo, bijna een aantal geparkeerde auto's aanrijd. Ook daarna heeft hij de gehele rijbaan nodig en op Bankastraat rijd hij na het krijgen van een stopteken door de bossages en stopt op het fietspad. Hij had behoorlijk aan bachus geofferd en werd aangehouden. Aan het bureau was hij, een 23 jr. man uit Bornerbroek niet in staat de ademanalyse te ondergaan en werd er door de gemeentearts een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Na enigszins te zijn ontnuchterd, kon hij in de loop van de morgen naar huis. (bps: 03-155949)

Rijden onder invloed

19 jr. op herhaling, rijbewijs kwijt

Rijssen

Zondagmorgen 30 november omstreeks 04.10 uur werd een 19 jr. automobilist uit Rijssen, op de Pelmolenweg in zijn woonplaats gecontroleerd. Hij had ook aardig diep in het bekende glaasje gekeken. En dit was niet voor de eerste keer. Hij werd aangehouden en aan het bureau was hij niet in staat de ademanalyse te volbrengen. Door een gemeentearts is een bloedproef afgenomen. Gezien het feit dat dit dit jaar reeds de tweede keer was, is zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-155923)

Aanrijding met letsel

Bestuurster raakt in berm en komt in de sloot terecht

Enter

Zaterdagavond 29 november om ongeveer 19 uur komt een 21 jr. automobiliste uit Enter door nog onbekende oorzaak met het rechtervoorwiel van haar auto in de berm van de Enterlerdijk in haar woonplaats. Zij had daarna haar voertuig niet meer onder controle en kwam aan de overzijde van de weg in de sloot terecht. Met een ambulance is ze met in ieder geval een ribfractuur overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (bps: 03-155819)

Tanken met vals tankpas(sen)

Bij tankstation met valse tankpassen aantal keren getankt, 6 mannen aangehouden

Daarle

Zaterdagavond 29 november om ongeveer 21 uur wordt gemeld dat getuigen hadden gezien dat door een drietal inzittenden van een auto was getankt bij een tankstation aan de Wierdenseweg in Daarle. Gezien was dat ook een aantal jerrycans waren gevuld. Een kenteken wordt door een van de getuigen genoteerd. De tankhouder constateert dan dat er ongeveer 90 liter diesel getankt is en dat er "betaald" is met een valse tankpas, een pas waarmee normaliter bij zijn tankstation niet getankt kan worden. Rond middernacht wordt gezien dat er opnieuw getracht wordt te tanken bij hetzelfde tankstation, maar dit blijft bij een poging omdat de elektriciteit van de pompen is afgehaald. Het vermoeden bestaat dat de inzittenden van deze auto ook met een valse pas wilden tanken. De tankhouder had de elektriciteit eraf gehaald omdat hij bij had geconstateerd dat er die zaterdag een aantal keren met een valse pas was getankt. In totaal was ruim 580 liter benzine getankt en met een valse pas aan de pomp afgerekend. Na de poging werd het kenteken genoteerd en deze auto werd met drie inzittenden even later aangetroffen op de Hammerweg in Vroomshoop. De drie inzittenden, een 26 jr. Almeloer, een 22 jr. man uit Tilburg en een 16 jr. jongen uit Schoonhoven, werden aangehouden en aan het bureau opgesloten. Zondagmorgen de 30e november omstreeks 01.15 uur werd op de Rondweg in Wierden de auto gesignaleerd waarvan de inzittenden omstreeks 21 uur hadden getankt en hadden afgerekend met een valse pas. In deze auto zaten, een 28 jr. man uit Wierden, een 24 jr. man uit Tilburg en een 25 jr. man uit Amstelveen. Ook zij zijn opgesloten. In de loop van zondag de 30e zijn alle zes aangehouden personen in opdracht van de officier van justitie in verzekering gesteld. Een onderzoek wordt ingesteld. (bps: 03-155850)

---- --