29/11 Maasland

Oss 29-11-2003 - .

VUURWERK TIJDENS WEDSTRIJD, Oss

Vrijdagavond is een 20-jarige man uit Oss aangehouden omdat hij tijdens een voetbalwedstrijd Top-Oss / Helmondsport in het stadion aan de Mondriaanlaan in Oss, vuurwerk gooide. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij had nog een stuk vuurwerk bij zich. Dit is in beslag genomen. Hij is met een proces-verbaal heengezonden.

AUTOVANDALEN AANGEHOUDEN, Oss

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee 16-jarige jongens uit Oss aangehouden aan de Bourgondiestraat in Oss. Ter plaatse bekende de jongens dat ze tegen de spiegel van een auto zijn gereden. Omdat de schoenprofielen op de spiegel stonden, zijn beide jongens meegenomen naar het bureau. Waarschijnlijk hebben ze nog enkele autos beschadigd.

VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELINGEN AAN SPOORBOMEN, Berghem

In de nacht va vrijdag op zaterdag zij drie jongens uit Herpen (16, 16 en 17 jaar) aangehouden op verdenking van het vernielingen aan spoorbomen aan de Hoessenboslaan in Berghem. Enkele getuigen hadden gezien dat jongens bezig waren met de vernielingen. Toen de jongens wederom langs de spoorwegovergang kwamen, kon de politie ze door middel van hun signalement aanhouden. Een van de jongens bleek een rood knipperlicht afkomstig van de spoorboom bij zich te dragen. Alle drie bekende ze de vernielingen. De jongens zijn aangemeld voor het volgsysteem jeugdcriminaliteit GAMMA.

BESCHONKEN BESTUURDER WEIGERT MEDEWERKING, Oss

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 36-jarige man uit Oss aangehouden voor rijden onder invloed. Bij zijn aanhouding pleegde hij verzet en beledigde een agent. Tijdens een surveillancedienst zagen agenten dat een automobilist op de Koornstraat in Oss moeite had met parkeren. Verder op hebben ze de man aangehouden, toen hij wederom probeerde te parkeren op de Hooghuisstraat. De man rook naar het inwendig gebruik van alcohol en moest daarom een blaastest doen. Uit de test bleek dat de man veel te veel had gedronken. De man werd aangehouden. Toen agenten hem naar het bureau wilde brengen verzette hij zich hevig. Nadat de man eindelijk in de politieauto zat, beledigde hij een agent. Ook tijdens de rit was hij lastig. De man is ingesloten. Zijn rijbewijs in ingevorderd.

Een 18-jarige toeschouwer uit Uden van dit incident wilde zich ermee bemoeien en schreeuwde beledigingen naar de agenten. Ook deze man is meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen. Hij is later met een proces-verbaal heengezonden

LASTIGE KLANT, Oss

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 32-jarige verdachte uit Berghem aangehouden voor het vernielen van enkele ruitjes van een horecagelegenheid aan de Eikenboomgaard in Oss. De man was volgens een medewerker van de horecagelegenheid lastig geweest. Hij is meerdere malen verzocht het pand te verlaten. Toen hij uiteindelijk het pand verliet, heeft hij vanaf de buitenzijde twee ruitje ingeslagen. Een medewerker van de horecagelegenheid heeft de man overgedragen aan de politie. De man is de volgende ochtend met een proces-verbaal heengezonden.

AANHOUDING BIJ VECHTPARTIJ, Oss

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 23-jarige man uit Schijndel aangehouden bij een vechtpartij tussen ongeveer zeven personen aan de Oostwal in Oss. Tijdens een surveillancedienst zagen agenten dat een aantal personen in gevecht was. Toen de politie beide partijen uit elkaar haalde, zagen ze dat de verdachte probeerde een klap uit te delen aan iemand van de tegenpartij. Hierop heeft de politie hem aangehouden en meegenomen naar het bureau voor een verklaring. De man is de volgende ochtend heengezonden.

AANHOUDING BIJ OPSTOOTJE, Oss

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 44-jarige verdachte uit Oss aangehouden, omdat hij niet voldeed aan een bevel of vordering van de politie. Tijdens de surveillancedienst zagen agenten dat er een opstootje was, waar ongeveer 20 mensen bij stonden. Een van de omstanders verklaarde dat de verdachte vrouwen zat lastig te vallen. De politie heeft de man gevorderd om de groep te verlaten en zijn weg te vervolgen. Hieraan gaf de man geen gehoor. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau.