Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 november 2003

Tasjesroof

Mevrouw van tas beroofd, politie zoekt getuigen

Enschede

Vrijdagavond 28 november tussen 18.40 en 18.50 uur, fietste een 61 jr. Enschedese mevrouw over het fietspad van de Burgemeester van Veenlaan in haar woonplaats. Ter hoogte van de wasstraat tegenover de Zuiderstraat, kwamen haar ongeveer 4 of 5 jongens tegen op de fiets. De jongens fietsten in buitenwaartse richting, terwijl de mevrouw in de richting van de Singels reed. In het voorbijgaan voelde zij dat haar tas van haar schouder werd gerukt en zag ze de jongens doorfietsen. Ze kon weinig over de jongens vertellen omdat ze deze in een flits voorbij heeft zien gaan, en na de diefstal alleen nog op de rug. Wel heeft ze nog gezien dat twee van de jongens een petje op het hoofd hadden. De tas is zaterdagmorgen de 29e teruggevonden aan de Hofteweg in Enschede. Alles zat er nog in behalve enkele tientallen euro's die in een portemonnee hadden gezeten. De 61 jr. heeft aangifte gedaan en de tas is zaterdagmorgen aan haar teruggegeven. De politie wil graag in contact komen met getuigen die wellicht de roof hebben gezien of met mensen die iets meer over de daders weten. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (bps: 03-155407)

Autokrakers aangehouden

Twee autokrakers aangehouden met diverse goederen in hun bezit

Oldenzaal

Zaterdagmorgen 29 november om ongeveer 04.00 uur, zien surveillerende politiemensen vanuit de Hinmanweg in Oldenzaal, een personenauto komen zonder verlichting. De auto werd tot stoppen gedwongen en in de auto werden twee personen aangetroffen, een 22 jr. man uit Hengelo en een 31 jr. Almeloer. In de auto zagen de politiemensen bovendien diverse goederen liggen waaronder enkele autoradio's. Het vermoeden bestond dat deze goederen van diefstal afkomstig konden zijn. Hierop zijn de twee aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze zijn opgesloten. Bij controle bleek dat bij een van de garagebedrijven aan de Hinmanweg in Oldenzaal, in iedere geval vier auto's waren opengebroken. De twee zijn in de loop van de zaterdag in verzekering gesteld voor verder verhoor en nader onderzoek. (bps: 03-155546)

Aanhouding na poging koop met gestolen creditcard

Man aangehouden die gepoogd had goederen te kopen met een gestolen creditcard

Hengelo

Vrijdagmiddag 28 november om ongeveer 16.40 uur wordt door een winkelier aan de Telgen in Hengelo gebeld met de mededeling dat op dat moment een man in de winkel is die enkele weken geleden ook goederen heeft gekocht met een naar later bleek gestolen creditcard. Onmiddellijk zijn politiemensen ter plaatse gegaan en in de winkel wordt een 34 jr. man uit het Utrechtse Vianen aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en daar opgesloten voor verder onderzoek. In de loop van zaterdag de 29e is hij in verzekering gesteld. Bleek dat hij nu weer, net als op donderdag 16 oktober jl. had getracht goederen te kopen met een gestolen creditcard. Op de 16e was dit gelukt, net als bij een twee andere winkels in Hengelo, waar ook goederen zijn gekocht met dezelfde gestolen creditcard. Deze card was op die donderdag de 16e gestolen van een 56 jr. man uit Winterswijk, op zijn werk in Enschede. Bij onderzoek aan de kleding van de 34 jr. werden nog twee van diefstal afkomstige creditcards aangetroffen. Deze waren afkomstig van een inwoner van Wassenaar die de diefstal nog niet had bemerkt, omdat hij met vakantie was geweest. Onderzoek wordt ingesteld. (bps: 03-155352)

Aanhouding na belediging

16 jarige jongen aangehouden na beledigen van politiemensen

Oldenzaal

Zaterdagmorgen 29 november omstreeks 03.35 uur wordt gemeld dat op de Markt in Oldenzaal iemand erg vervelend is en steeds wil vechten. Ter plaatse blijkt het te gaan om een 16 jr. jongen uit Oldenzaal die door een van de portiers van een van de horecagelegenheden in bedwang wordt gehouden. Bij het zien van de politiemensen moeten deze het ontgelden en worden zij voor van alles en nog wat uitgemaakt. Hierop is de 16 jr. aangehouden voor belediging en overgebracht naar het bureau. Ook hier volgen weer de nodige scheldkanonnades. Hij is voor de rest van de nacht opgesloten. In de loop van de zaterdag is hij afgehoord en met een proces-verbaal heengezonden. (bps: 03-155536)

Rijden onder invloed

Mevrouw is de weg kwijt en blijkt onder invloed

De Lutte

Vrijdagavond 28 november rond 22 uur, wordt op de Lossersedijk in de Lutte een automobiliste aangetroffen die verteld de weg kwijt te zijn. Bovendien worden bij haar de nodige alcoholhoudende dampen waargenomen en is zij onvast ter been. Zij, een 56 jr. mevrouw uit Deurningen, is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 1.2 promille en wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-155476)

Rijden onder invloed en geen rijbewijs

Man is onder invloed en heeft nog steeds geen rijbewijs

Borne

Zaterdagmorgen 29 november om ongeveer 04.20 uur wordt op de Parallelweg een automobilist gesignaleerd, waarvan een van de politiemensen weet dat deze bestuurder geen rijbewijs heeft. Dezelfde politieman had deze bestuurder enkele weken geleden bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Op de Prins Bernardlaan in Borne is de auto aan de kant gezet en bleek bovendien dat de bestuurder, een 20 jr. man uit Hengelo, te veel had gedronken. Bovendien beschikte hij nog steeds niet over een geldig rijbewijs. Hij werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.3 promille uit. Processen-verbaal worden opgemaakt.(bps: 03-155544)

Brand in schuur, ruim 500 hennepplanten aangetroffen

Bij een brandje in een schuur, worden ruim 500 hennepplanten en de nodige restafval aangetroffen

Almelo

Vrijdagmiddag 28 november omstreeks 16.00 uur wordt brand gemeld in een schuur achter een woning aan de Ambtstraat in Almelo. Ter plaatse heeft de brandweer de brand snel onder controle en wordt in de schuur een hennepplantage aangetroffen met ruim 500 planten. Bovendien lagen er nog een achttal vuilniszakken met restafval van eerdere oogsten. Alles is in beslaggenomen en in opdracht van de officier van justitie reeds vernietigd. Tegen de 42 jr. bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. De brand is vermoedelijk ontstaan bij een ventilator die er ten behoeve van de plantage stond. (bps: 03-155403)

Aanhouding op signalement

Man aangehouden naar aanleiding van diefstal, waarbij goed signalement bekend werd

Almelo

Op 24 november werden er diverse goederen ontvreemd, waaronder een laptop, uit een kantoorpand aan de Werfstraat in Almelo. Een goed signalement van de mogelijke dader werd daarbij bekend. Naar aanleiding van dit signalement, werd zaterdagmorgen 29 november om ongeveer 04.50 uur, door surveillerende politiemensen op de Grotestraat in Almelo, een man gesignaleerd die volledig aan dit signalement voldeed. Hierop werd hij aangehouden en aan het bureau voor verder onderzoek opgesloten. (bps: 03-153375)

Rijden onder invloed

Bestuurder op herhaling, rijbewijs ingevorderd

Vriezenveen

OP de Bedrijfsweg in Vriezenveen, werd zaterdagmorgen 29 november om ongeveer 03.40 uur een automobilist gecontroleerd die behoorlijk aan bachus bleek te hebben geofferd. Hij, een 31 jr. man uit Vroomshoop werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.12 pormille uit. Bij navraag bleek dat de 31 jr. ook op 18 oktober jl., reeds voor hetzelfde feit was aangehouden. Zijn rijbewijs is nu ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-155538)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --