Rijn & Venen 09.00 uur

Utrecht 29-11-2003 - Persberichten district Rijn & Venen

Woerdenaar aangehouden voor vernielingen
WOERDEN De politie hield woensdag 26 november omstreeks 01.45 uur een 29-jarige man uit Woerden aan op verdenking van vernieling. De man wordt er van verdacht zeven spiegels van personenautos die op de Leidsestraatweg geparkeerd stonden te hebben getrapt.

Een inwoner van Woerden was getuige van de vernielingen en gaf de melding en het signalement door. De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in en zag kort daarna op de Havenstraat een man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. De man werd voor nader verhoor en onderzoek ingesloten. Hij bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn.

De man werd in de loop van woensdagochtend gehoord en bekende de vernielingen gepleegd te hebben. Hij had geen motief, maar verklaarde dat mogelijk drank een rol had gespeeld. De politie nodigde middels een briefje achter de ruitenwissers de autobezitters uit aangifte te komen doen. Inmiddels heeft een aantal van hen aangifte gedaan en proces-verbaal zal worden opgemaakt. Na afronding van het onderzoek omtrent de vernielingen, werd de Woerdenaar opnieuw aangehouden. Hij bleek veroordeeld te zijn tot een geldboete van 558 maar kon dit bedrag niet direct betalen en moest de vervangende hechtenis van twintig dagen uitzitten.

Gesnapt door cameratoezicht
MAARSSEN - Door cameratoezicht in Maarssen zag de politie zaterdagmorgen kort voor 01.00 uur een 21-jarige inwoner van Maarssen vuurwerk afsteken in het dorp. De man werd op de Breedstraat aangehouden. Hij had nog een vuurwerkbom bij zich, die inbeslaggenomen werd. Tegen de jongeman is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor belediging
LOENEN AAN DE VECHT - De politie hield zaterdagmorgen rond 02.40 uur een 21-jarige inwoner van Loenen aan de Vecht aan op de Rijksstraatweg wegens belediging van agenten.

Toen de agenten zagen en hoorden dat vuurwerk werd afgestoken, gingen zij kijken en zagen een groep jongeren. Kort nadat twee jongens langs de agenten waren gelopen, vloog er een steen naar de politie-auto en ook werden de agenten beledigd. De agenten hielden de 21-jarige jongen aan; zijn maat kon niet worden aangehouden. De jongeman was waarschijnlijk onder invloed van verdovende middelen.Hij is voor verhoor ingesloten op het politiebureau.

Alcoholcontroles
RIJN & VENEN - De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag alcoholcontroles op verschillende locaties in het district.

Tussen 21.00 en 03.30 uur deden 695 bestuurders de blaastest op de Amerlandseweg in Breukelen en de N201 bij de A2 in Vinkeveen. Twaalf bestuurders werden aangehouden voor een alcoholtest op het politiebureau. Twee van hen bliezen uiteindelijk minder dan de wettelijke limiet. De overige tien bestuurders bliezen tussen de 280 en 530 ugl en kregen proces-verbaal.

Zaterdagmorgen kort na middernacht zagen agenten op de N201 bij Mijdrecht een automobilist met hoge snelheid rijden en toeteren. De agenten volgden de auto en zagen hem driemaal de rotonde nemen met de deuren open en de bestuurder had de berm en de stoep ook nodig. Vervolgens werd een doorgetrokken streep genegeerd. De man, een 18-jarige inwoner van Leerbroek, is aangehouden en blies op het politiebureau 255 ugl. Hij kreeg drie boetes; voor het rijden onder invloed, onnodig toeteren en het negeren van de doorgetrokken streep.

Vrijdagmiddag controleerde de politie tussen 16.00 en 17.00 uur vijftig bestuurders op de Maarssenbroekse Slag in Maarssen. Geen van hen had te veel op. Wel kreeg één bestuurder proces-verbaal voor het niet-handenvrij bellen.