Gemeente Leiden

Persbericht

Schoonmaakactie en sinterklaasfeest in de Vijfhoven

Publicatiedatum: 27 november 2003

Aanstaande zaterdag 29 november vindt in de wijk Vijfhoven (Boshof, Duinhof, Meerhof, Akkerhof en Weidehof) een schoonmaakactie plaats. Naast deze actie, die om 12.30 uur begint, worden er in het kader van het Fonds Wijkinitiatieven overal in de wijk bollen geplant. In het kader van TOS (Thuis op Straat) worden er nestkastjes opgehangen. Na afloop is er een sinterklaasfeest voor alle kinderen die hebben meegeholpen.

Alle kinderen die meehelpen met het schoonmaken of het bollen planten worden uitgenodigd voor een sinterklaasfeest dat plaatsvindt in het Vijfhovenhuis aan de Hoflaan. Naast het sinterklaasfeest voor kinderen is er een feestelijke middag georganiseerd voor alle bewoners van de Vijfhoven. Er staat een partytent waar wat gedronken kan worden. Een dweilorkest zorgt voor de muzikale omlijsting. De dag duurt tot ongeveer 15.30 uur.

Samenwerking

De activiteiten zijn georganiseerd door het buurtcomité Zuidhoven, LWO (Leidse Welzijns Organisatie), TOS en wijkbeheer stadsdeel Zuid van de gemeente Leiden georganiseerd.

Fonds Wijkinitiatieven

Het fonds Wijkinitiatieven is opgericht voor bewoners(organisaties), ondernemers en scholen die zich actief willen inzetten voor acties om de buurt groener te maken, om speeltoestellen en speelplekken op te knappen en voor schoonmaakacties.

Deze pagina is gewijzigd op 28-11-2003