AFC AJAX

Ajax A1 bekert na penalty's verder

Waalwijk, 29 november 2003
Voor de A1 van Ajax stond deze zaterdagmiddag een bekerwedstrijd op het programma. Dus toog de selectie van trainer Danny Blind naar Waalwijk waar een warm middagje RKC te wachten stond. Na een 3-3 eindstand, bracht doelman Kenneth Vermeer de overwinning. Hij stopte twee strafschoppen.
Het was een enerverende namiddag in Waalwijk. De thuisploeg was na een mat begin van de Ajax-talenten op een 1-0 voorsprong gekomen. Hoewel de doelpuntenmaker in buitenspelpositie stond volgens de Amsterdammers, liet de scheidsrechter doorspelen. Dat zou hij in het vervolg van de wedstrijd vaker doen, want ook drie handsballen in het strafschopgebied van RKC konden hem niet bewegen op zijn fluitje te blazen.

Maar Ajax toonde veerkracht en net voor rust was het Rachid Tiberkanine die de gelijkmaker produceerde. Direct na rust schoot RKC zich echter weer naar een voorsprong, 2-1, door een afstandsschot via de binnenkant van de paal langs Vermeer te werken. Maar tien minuten voor tijd profiteerde Tiberkanine van een defensieve fout van de Brabanders, 2-2.

Toch leek het over en uit voor Ajax toen drie minuten voor tijd de thuisploeg, die ondertussen met tien man speelde, wederom op voorsprong kwam. Maar de Waalwijkers hadden niet op Tiberkanine gerekend die in de tweede minuut van de extra tijd zijn derde van de middag maakte, 3-3. Die stand bleef tot het laatste fluitsignaal op het bord en strafschoppen moesten de beslissing brengen.

Nadat Maduro en Aboraa voor Ajax hadden gescoord en twee Waalwijkers ook het net hadden gevonden, brak de tijd aan voor Kenneth Vermeer. De doelman stopte de volgende twee Waalwijkse pingels en omdat Tiberkanine en Emanuelson wél scoorden, bekert Ajax A1 verder.

Wanneer de volgende wedstrijd wordt gespeeld, is nog niet bekend. De tegenstander wel. Stormvogels/Telstar komt naar Amsterdam. Als Ajax die wedstrijd ook wint, wacht Excelsior. En ook dat duel wordt in Amsterdam gespeeld.