Ingezonden persbericht

Persbericht: najaarsnummer Zone 5300 in de winkel

Rotterdam, 28 november 2003 - Het najaarsnummer van Zone 5300 ligt voor 4,95 Euro te koop in de beter gesorteerde stripwinkels, boekhandels en stationskiosken in Nederland, en in stripspeciaalzaken in België.

Zone 5300 is al negen jaar dè autoriteit op het gebied van hedendaagse en vernieuwende (inter)nationale strips. Landelijk gezien is er geen vergelijkbaar podium voor het beeldverhaal; in elke editie maakt de lezer kennis met de kleurrijke verhalen van de beste tekenaars, illustratoren en schrijvers van Nederland, België en (ver) daarbuiten.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

In de najaarseditie van 2003 onder meer het volgende:

Strip: Gunjana
Wie heeft de Gunjana, de grootste diamant uit de wijde omtrek van Jamshedpur gestolen? Als ware Bollywood-detectives weten de Vlaamse tekenaar Maarten Vande Wiele en zijn Groningse compagnon Stefan Nieuwenhuis de dader te ontmaskeren.

Muziek: Laibach onder de loep
Meer over het Sloveense fenomeen Laibach, een groep muzikanten en kunstenaars die nu bijna 25 jaar actief is, maar wiens leden pas onlangs uit de anonimiteit traden.

Strip: De zeemeermin die niet kon zwemmen
Charles Berberian (van Dupuy & Berberian) schreef het voorwoord voor haar debuutalbum, wat al aangeeft dat we met een talentvolle stripauteur te maken hebben: Aurelia Aurita uit Parijs, met haar verhaal De zeemeermin die niet kon zwemmen.

Interview: Brian Yuzna
Met de horrorfilm Beyond Re-Animator heeft regisseur en producer Brian Yuzna de zoveelste cult-klassieker op zijn naam staan. Een levende legende aan het woord.

Kunst: The Cookery Club
Mag kunst eetbaar zijn? In de Art-Zone aandacht voor het Rotterdamse gezelschap The Cookery Club en hun kunstwerken van suiker.

En natuurlijk alle vertrouwde strips, zoals Haagse Harry, Kinky & Cosy, Maaike Hartjes, Spekkie Big en Boerke. Daarnaast de curiosarubriek Fool's Gold en veel nieuwe recensies van de meest opmerkelijke films, dvd's, cd's en boeken.

zie ook:



+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Daarnaast heeft Zone 5300 een uitgebreide website met onder andere materiaal dat nog niet in het blad te vinden is, dagelijks nieuwe getipte websites en een keur aan eigen tekenaars:



+ + + + + + + +

Turkse superheldenfilms, rijmende koeien en betonnen vrienden; onderwerpen die je in de Nederlandse bladen niet snel tegenkomt. Hoe verrassend anders is dan Zone 5300, hét tijdschrift voor nieuwe beeldcultuur - op papier én op Internet. Met bijdragen van de beste tekenaars, illustratoren en schrijvers van Nederland, België, en (ver) daarbuiten. Met strips, cartoons, columns, korte verhalen en kritische recensies over film, muziek en literatuur. Zone 5300 is al negen jaar dé autoriteit op het gebied van het hedendaagse beeldverhaal.


---