Politie Limburg-Noord

Uitzending De Gouden Tip levert 25 tips op

Venlo / Maastricht 26-11-2003 - Het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op L1 televisie heeft 25 tips opgeleverd. De politie kreeg in drie van de uitgezonden zaken bruikbare tips. Bovendien kwamen er ook nog tips binnen over een zaak uit de uitzending van 11 november.

Het overgrote deel van de tips ging over de bewakingsbeelden bij een pinautomaat in Weert. Daarop waren twee mannen te zien die pinden met een pinpas die buit was gemaakt bij een auto-inbraak op de parkeerplaats van het kerkhof in Budel. In de twintig tips werden concrete namen genoemd en in vrijwel alle tips werden steeds dezelfde namen genoemd. De recherche gaat nu onderzoeken of de genoemde namen passen bij de bewakingsbeelden.

Op bewakingsbeelden waarop een man was te zien die bij een tankstation betaalde met een credit-card die uit een auto was gestolen op de parkeerplaats bij het crematorium in Blerick, kwamen drie tips binnen. Die zaak was al in de uitzending van 11 november behandeld, maar in de uitzending van 25 november werd de foto nogmaals getoond. In alle drie de tips werd dezelfde naam genoemd. Uiteraard gaat ook hier de recherche aan de slag met het vergelijken van de man op de foto en de genoemde naam.

De vermissing van de uit Sittard afkomstige Robbert Steve Tjong-Kim-Sang leverde één tip op. Deze wordt momenteel nog door de recherche onderzocht, maar zal waarschijnlijk niet tot een doorbraak in het onderzoek leiden.

Een kijker reageerde tenslotte op de overval op een fritue in Urmond; ook deze tip wordt momenteel onderzocht. Pas over enkele dagen zal blijken of deze tip waardevol kan zijn.

Over de winkeldiefstal met geweld in Roermond kwamen geen tips binnen. Alle zaken zijn met letterelijke tekst en uitgezonden fotos te vinden op website: www.degoudentip.tv . De volgende uitzending is op dinsdag 9 december.