Provincie Flevoland




Al 16 aanmeldingen voor prijs duurzame onderneming

Al 16 bedrijven hebben zich bij de provincie aangemeld om deel te nemen aan de Flevolandse prijs voor de duurzame onderneming 2003. Het gaat om heel verschillende bedrijven: van een bouwbedrijf tot een kinderdagverblijf, van een drukkerij tot een supermarkt. Eén ding hebben deze bedrijven in ieder geval gemeen: het onderwerp duurzaam ondernemen houdt hen bezig.

Bij de beoordeling wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de mogelijkheden die de ondernemingen tot hun beschikking hebben. Het maakt dus niet uit hoe groot of klein een bedrijf is, iedereen kan in aanmerking komen voor de prijs. De deelnemende bedrijven worden beoordeeld door een selectiecomité, dat een aantal bedrijven nomineert, en vervolgens door een jury die de winnaar kiest. De bedrijven die zich aanmelden krijgen een deelnameformulier toegestuurd waarop zij kunnen aangeven op welke wijze zij bezig zijn met duurzaam ondernemen. De vragen hebben onder andere betrekking op de prestaties en inspanningen van het bedrijf op financieel, sociaal en milieugebied.

Flevolandse ondernemingen of een samenwerkingsverband van bedrijven kunnen zichzelf aanmelden of door derden worden aangemeld. De aanmeldingstermijn sluit op 31 december 2003. Aanmelden kan via de website van de provincie www.flevoland.nl of door de brochure met bijbehorende aanmeldingskaart te bestellen bij afdeling Milieubeheer, telefoon 0320 - 265 383 en e-mail duurzaamondernemen@flevoland.nl.