Gemeente Amersfoort

Speelplein voor jongeren aan de Lageweg

datum: 25 november 2003

Het plein aan de Lageweg in Liendert-Zuid wordt opgeknapt en ingericht met speelvoor-zieningen voor jongeren. Hiervoor is geld beschikbaar gesteld vanuit het project Politie Keurmerk Veilig Wonen Liendert-Zuid. Dit budget is aangevuld met geld voor wijkontwikkeling en daarnaast stellen burgemeester en wethouders 10.000 euro beschikbaar.

Het plein wordt nu al intensief gebruikt door jongeren uit de buurt. Het sportbuurtwerk organiseert er activiteiten voor deze groep. Daarnaast maakt basisschool De Wiekslag vaak gebruik van dit plein. Om hier een blijvende goede speelplek te realiseren is een integrale aanpak nodig. Er zijn problemen met de waterhuishouding waardoor verzakkingen optreden. Daarom wordt een extra kolkaansluiting geplaatst. Als dat gebeurd is, wordt het plein opnieuw bestraat en worden de speelvoorzieningen geplaatst.

Met de jongeren zelf is besproken welke speelmogelijkheden zij willen. Zij hebben expliciet gevraagd om voetbaldoelen, basketbalborden, palen voor het bevestigen van een volleybalnet, een hinkelbaan en knikkerpotjes. Voor omwonenden en belanghebbenden wordt het ontwerp toegelicht tijdens een inloopavond.