Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (26/11)

Oosterhout, woensdag 26 november 2003

Politie houdt verkeerscontrole
SLEEUWIJK: Bij een verkeerscontrole nabij de Tol in Sleeuwijk schreven agenten elf bekeuringen uit. De controle werd gehouden op woensdagmiddag 24 november 2003.

- 1x rijden zonder geldig rijbewijs E-

- 1x zonder noodzaak gebruiken van mistlampen

- 4x geen gebruik maken van de verplichte autogordel
- 2x niet werkende verlichting op aanhanger

- 3x niet handsfree bellen

Mobiele telefoon verraadt auto-inbrekers
MADE: Een inwoner van Made werd op 26 november rond 05.00 uur gewekt door de telefoon. De man hoorde aan de voicemail dat het zijn eigen mobiele telefoon betrof. Verder hoorde hij onbekende stemmen op de achtergrond. De man wist dat zijn mobiele telefoon in het dashboardkastje van zijn auto moest liggen. De auto stond geparkeerd aan Haasdijk. De man ging meteen naar buiten en betrapte daar twee auto-inbrekers. Het duo schrok en sloeg op de vlucht. De inmiddels gewaarschuwde politie zette de omgeving af en liet een speurhond komen. Het geurspoor van de daders leidde naar een parkeerplaats aan de Godfried Schalckenstraat. Daar hield het spoor op. Korte tijd later bleek dat er een personenauto gestolen was vanaf het Dennenhof. Het gaat hier om een grijze Opel Kadett voorzien van het kenteken TF-85-DH. De politie sluit niet uit dat deze auto gestolen is door de daders van de auto-inbraak. Bij de auto-inbraak zijn overigens buitgemaakt: een navigatiesysteem, de autoradio, de mobiele telefoon en enkele andere goederen.

Inbraak auto
DRIMMELEN: Een inwoner van Drimmelen deed digitaal aangifte van inbraak in zijn auto. De gedupeerde auto-eigenaar ontdekte op 25 november dat er in zijn auto was ingebroken. Dat gebeurde aan de Kuipershoek. Hij constateerde die nacht om 3.15 uur dat de rechterachterruit was ingeslagen en het rechterportier geopend. Uit de auto verdwenen een jas, zonnebrillen en cd`s ontvreemd. De man deed via zijn computer aangifte. De politie heeft de aangifte direct verwerkt en de aangever beschikt inmiddels over het proces-verbaal. Met behulp van de website www.politiemwb.nl biedt de politie slachtoffers van strafbare feiten gepleegd binnen de regio Midden en West Brabant de mogelijkheid om voor een aantal feiten aangifte te doen via internet. Digitaal aangifte doen is mogelijk voor eenvoudige zaken zoals diefstal van een fiets of van een bromfiets, van diefstal van goederen, van vernieling van goederen, van vernieling van een auto en van inbraak in een auto. Van ingewikkelde zaken, misdrijven waarbij de dader bekend is of delicten die enorme indruk maken op een slachtoffer (bijv. geweld) is het niet mogelijk om digitaal aangifte te doen. Gedupeerden worden in een dergelijk geval verzocht persoonlijk aangifte te komen doen op een politiebureau. Zij kunnen hiervoor telefonisch een afspraak maken via het telefoonnummer 0900-8844.

Onder invloed achter het stuur
OOSTEIND: In de nacht van woensdag 26 november 2003 hield de politie een 34-jarige Rotterdammer aan. Dat gebeurde rond 02.15 op de Heistraat te Oosteind. De man verkeerde onder invloed van alcoholhoudende drank en moest mee naar het politiebureau. Daar onderging de verdachte een ademanalyse wat een uitslag van 540 ug/l. opleverde. De politie maakte proces-verbaal tegen hem op. Om 03.20 uur is hij weer in vrijheid gesteld. Hij mocht echter vijf uren lang geen motorrijtuig besturen.

Bonnen tijdens verkeerscontroles
OOSTERHOUT: Op dinsdagmiddag en dinsdagavond 25 november hield de politie verkeerscontrole op verschillende locaties in Oosterhout. Hierbij werden in totaal 7 personen bekeurd onder andere voor het niet handsfree bellen, kinderen los in de auto en verlichting. Voor een aantal lichte overtredingen kregen de verantwoordelijke automobilisten een waarschuwing.

Brutale winkeldiefstal
OOSTERHOUT: De politie kreeg op dinsdagmiddag 25 november omstreeks 16.30 melding van een brutale winkeldiefstal. De diefstal vond plaats bij een computerwinkel aan de Torenstraat. Twee jongens kwamen de winkel binnen en pakten twee zogenaamde TFT-beeldschermen. Ze renden daarbij direct de winkel uit, achtervolgt door het winkelpersoneel. De gewaarschuwde politieagenten deden mee aan de zoektocht. De daders zijn tot dit moment echter spoorloos.

Bron: Jeroen Steenmeijer