Gemeente Den Helder

26-11-2003
Nogmaals computerproject: wijziging

In het weeknieuws van vorige week stond een bericht waarin werd vermeld dat mensen met een minimum inkomen van wie een of meer kinderen voortgezet onderwijs volgen, in aanmerking kunnen komen voor een tegemoetkoming in de aanschaf van een computer en een printer. In tegenstelling tot wat in dit bericht stond, is het voor degenen die van dit aanbod gebruik willen maken niet nodig de kosten van de aanschaf voor te schieten.

Wat moet u doen?
Nadat u uw keuze heeft gemaakt vraagt u in de winkel om een pro forma rekening. Dat is een soort koopovereenkomst waarop staat welke computer en printer u van plan bent te kopen en wat de kosten daarvan zijn. U betaalt deze rekening dus niet. Op basis van de pro forma rekening maakt de gemeente het benodigde bedrag aan u over, zodat u vervolgens de computer kunt kopen.

Aanvragen
Mensen die via de afdeling Sociale Zaken een uitkering ontvangen en die voor deelname aan het Computerproject in aanmerking komen, hebben inmiddels een brief en een aanvraagformulier ontvangen. Als dat niet het geval is en u bent van mening dat u wel kunt deelnemen aan het project, dan vragen wij u contact op te nemen met uw consulent. De overige minima kunnen een aanvraagformulier ophalen bij:
- afdeling Sociale Zaken, Polderweg 168;

- het Centraal Informatiepunt, stadhuis, Drs. F. Bijlweg 20;
- het Service- en Informatiepunt, Boterzwin 3435;
- Informatiewinkel Nieuw Den Helder, Dintelstraat 67a;
- bureau Raadslieden, J. van Heemskerckstraat 1.

Hebt u vragen over het Computerproject dan kunt u op werkdagen, behalve op dinsdag, tussen 09.00 en 10.30 uur contact opnemen met de afdeling Sociale Zaken. Als uw achternaam begint met de letter A t/m K belt u telefoonnummer 671 113. Begint uw achternaam met de letter L t/m Z, belt u dan via telefoon 671 163. Aan deze publicatie kunt u geen rechten ontlenen.