Ingezonden persbericht


Persbericht

Patio zet haar trouwste huurders in het zonnetje

HILVERSUM Afgelopen week vierden tachtig huurders feest die al een halve eeuw een woning huren bij woningcorporatie Patio. Voor hen had Patio een speciale feestelijke middag georganiseerd omdat Patio dit jaar haar lustrum viert. Patio vond het tijd om deze mensen in het zonnetje te zetten. Directeur Leon Bobbe: Zij hebben Patio gemaakt tot wat het nu is en daar zijn we ze dankbaar voor .

In het Hilversumse restaurant Castellum Novum werden alle huurders feestelijk onthaald met gebak. Na een dankwoord van directeur Bobbe werden twee oud-bestuursleden geïnterviewd over vijftig jaar huren. Beide heren zijn al (meer dan) 50 jaar klant bij Patio. De heer Bolle was van 1950 tot 1992 bestuurslid van Patrimonium dat in 1998 is opgegaan in Patio. Hij is nog steeds zeer geïnteresseerd in, en op de hoogte van de activiteiten van Patio. Hij had ook nog een aardige tip: Bij mijn aanleunwoning hebben we een gezamenlijke binnentuin. Het lijkt mij een goed idee als Patio dit soort tuinen onderhoudt.

Herinneringen
Ook de heer Weijer was in die jaren bestuurslid, maar dan van St. Joseph, één van de rechtsvoorgangers van Patio. Hij haalde herinneringen op: Ik heb van alles gedaan als bestuurslid: van de huur ophalen tot het indraaien van peertjes, maar ook uitzettingen en het maken van betalingsafspraken. Meneer Weijer woont nog steeds met plezier in een huis van Patio en had ook nog een tip voor de huidige bestuursleden: Patio zou ook voor achterpad-verlichting kunnen zorgen .

Liedjes van Sonnevelt
Aan het eind van het interview kwam de kerstman ook nog even binnenvallen. Hij had een arrenslee vol met boeketten meegenomen voor de aanwezigen. Alle huurders ontvingen een mooie bos bloemen en werden getrakteerd op een fantastisch optreden van het muzikale duo Harald Veenstra en Ad van Dijk. Zij zongen de mooie liedjes van vroeger: cabareteske nummers van onder andere Wim Sonnevelt. Er werd luid en enthousiast meegezongen en aan het einde van de middag vertrokken de huurders met een lachend gezicht. Op naar de volgende vijftig jaar! 14d9800f.jpg

Noot voor de pers,