Stad Utrecht 09.15 uur

Utrecht 26-11-2003 - Persberichten districten stad Utrecht

Winkeldief aangehouden
UTRECHT Medewerkers van een winkel aan de St. Jacobsstraat hielden dinsdagmiddag een man aan die een aantal kledingstukken had gestolen.

Omstreeks 14.55 uur zagen medewerkers van de winkel dat een man kleding mee nam zonder deze eerst af te rekenen. Het betrof kleding met een waarde van ruim 170,=. De politie werd gebeld en nam de 35-jarige winkeldief mee naar het bureau. Hier bleek dat de man niet in het bezit was van een geldige verblijfsstatus. Hij zal worden overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Aanrijding letsel
UTRECHT Dinsdagmorgen vond op de kruising Vleutenseweg met het Majellapark een aanrijding tussen twee personenautos plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Een 36-jarige man uit Utrecht reed omstreeks 11.35 uur met zijn auto over het Majellapark. Ter hoogte van de kruising met de Vleutenseweg wilde hij door het groene verkeerslicht de kruising oversteken. Op dat moment reed een 32-jarige man uit Nieuwegein met zijn voertuig door het rode verkeerslicht en kwam in botsing met de Utrechter. Door de aanrijding raakte een 20-jarige vrouw die in de auto van de man uit Nieuwegein zat gewond en werd overgebracht naar het UMC in Utrecht. De regionale verkeersdienst doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Man rijdt voor de ogen van politie door rood
UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden voor het opgeven van een valse naam en het negeren van het rode verkeerslicht.

Tijdens de surveillance stonden agenten met hun auto te wachten voor het rode verkeerslicht aan de Blois van Treslongstraat. Op dat moment kwam een automobilist de politieauto voorbij en negeerde het rode verkeerslicht. De achtervolging werd ingezet en de 25-jarige bestuurder uit Rotterdam werd aan de kant gezet.

De Rotterdammer gaf in eerste instantie een valse naam op en werd aangehouden. Op het bureau bleek dat hij geen geldig rijbewijs had. Tevens ontdekte de politie dat de man maar liefst vijf maal gesignaleerd stond voor diverse feiten. Hij werd ingesloten voor verhoor.