AutoRai

26-11-2003

Jaguar wint prijzen met de nieuwe Jaguar XJ

Deze maand is bekend gemaakt dat de kijkers en lezers van het tv-programma en autoblad Top Gear via de grootste onafhankelijke automobilistenenquête de nieuwe Jaguar XJ hebben uitgeroepen tot The most satisfying car to own.

De meest populaire autos van Engeland werden door 43.000 automobilisten getoetst op betrouwbaarheid, rijplezier en service van de dealer. Het resultaat was de eerste plaats voor de nieuwe Jaguar XJ op het gebied van klantentevredenheid.

Maar niet alleen in Engeland viel de nieuwe Jaguar XJ in de prijzen want in de categorie Luxury Car won de Jaguar XJ de Scottish Car of the Year Awards 2003. Ook hier werd de uitstekende prestatie van de nieuwe Jaguar XJ geprezen. Zoals de voorzitter van de Associatie van Scottish Motoring Writers verklaarde: Wij zijn ontzettend onder de indruk van het gebruik van vooruitstrevende materialen en productietechnieken bij de nieuwe Jaguar XJ waardoor de auto in combinatie met uitzonderlijk rijgedrag uitstekend presteert.

Naast de prijzen die Jaguar heeft gewonnen met de nieuwe Jaguar XJ is Jaguar zelf ook in de prijzen gevallen. Jaguar is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot National Champion in de Green Apple Awards 2003. In de nationale campagne waarbij op zoek wordt gegaan naar de groenste bedrijven van Engeland wordt Jaguar erkend vanwege de verbeteringen en uitbreidingen aan hun spoorwegennetwerk bij hun Castle Bromwich fabriek in Birmingham. Dit heeft ervoor gezorgd dat het aantal afleveringen via vrachtwagens enorm is verminderd waarmee zij significant positief hebben bijgedragen aan het milieu. Het nieuwe gedeelte van het spoorwegennetwerk is op 18 maart jl. officieel geopend door Princess Anne.