Humanistisch Verbond

Programma
Het middagprogramma wordt verzorgd door Humanitas en de Humanistische Omroep. Gratis entree.

* 13.30 Zaal open, thee, informatie

* 14.00 Premiêre van een film uit de serie `Van goede wil' van de Humanistische Omroep: over vriendschappelijk huisbezoek door een Humanitas vrijwilliger.
Een gesprek met filmmaker Frans Bromet en de hoofdpersonen uit de film. Over het dilemma: afhankelijk van hulp of toch verantwoordelijk voor het eigen leven?

* Pauze

* 15.30 Marius Ernsting, directeur Humanitas, bekritiseert de sociale verloedering door de regering. Hij roept op tot `sociale wederopbouw'.
Discussie. Het praktisch alternatief van Humanitas: ´doen wat je moet doen`.

* 17.00 einde, drankje

Opgave voor het middagprogramma bij Melanie van der Kraan, Humanitas, 020 5231100 of via e-mail m.vanderkraan@lb.humanitas.nl. De serie films over het werk van Humanitas wordt uitgezonden door de Humanistische Omroep op woensdagen via Nederland 3 om 20.00 vanaf 26 november

Het avondprogramma van de dag wordt verzorgd door het Humanistisch Verbond en de Humanistische Alliantie.

* 18.45 zaal open, kassa. Entree: EUR 5,-
* 19.30 de Socrateslezing 2003 door Roger van Boxtel, voorzitter van het Humanistisch Verbond. `Sociale betrokkenheid, netwerken met waarden' . Het alternatief voor het waardendebat.
* 20.00 ronde tafelgesprek. Dialoog met de zaal en de Adviesraad van de Alliantie. `Werken met waarden' in humanistische praktijken.
* 22.00 einde, drankje

Opgave voor het avondprogramma kan door op www.human.nl een digitaal antwoordformulier in te vullen of via telefoon 030 2390189.

Muziekcentrum Vredenburg ligt op loopafstand van het Centraal Station van Utrecht. Er zijn parkeergarages bij Hoog Catharijne. Er zijn eetcafés rondom het gebouw Informatie en een actueel programma zijn te vinden op www.human.nl, de site van de Humanistische Alliantie. Op de dag is er informatie over de
Alliantie.