Politie Drenthe

Zondagmiddag 23-11-03

Emmen 23-11-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Verkeersongeval met letsel
ECHTEN - Zondagmorgen omstreeks 03.00 uur reed een 18-jarige man uit Hoogeveen met bromfiets over de Oshaarseweg. Vermoedelijk heeft de bestuurder een bocht gemist waardoor hij in een sloot terechtkwam. Hij werd met onbekend letsel naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht.

WESTERBORK - Zaterdagavond reed een 19-jarige vrouw uit Wijster met haar auto over de weg Scharrelveld. Door nog onbekende oorzaak raakte zij in de slip waardoor zij in de berm raakte, over de kop sloeg en in de bermsloot tot stilstand kwam. Omdat zij nekklachten had heeft de brandweer het dak van de auto gehaald waarna de ambulancemedewerkers haar uit de auto konden halen. Zij werd naar het WZA overgebracht.

Onder invloed
WESTERBORK - In de nacht van zaterdag op zondag controleerde de politie twee bestuurders van snorfietsen toen zij over de Oostermaatsweg reden. Beide bestuurders bleken na controle te hoog alcoholpromillage te hebben. De 22-jarige bestuurder uit Orvelte had een promillage van 1,2. De 22-jarige bestuurder uit Westerbork had een promillage van 0,9. Hij kreeg een transactie aangeboden.

DALEN - In de vroege ochtend werd op zondag een auto aangetroffen aan de Emmerweg met daarin een 24-jarige man uit Emmen. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 1,9.

Diefstal uit woning
ASSEN - Een 35-jarige bewoonster aan de Markedreef ontdekte gisteravond na thuiskomst dat in haar woning was ingebroken. De achterdeur werd geforceerd om binnen te komen. De TV, video, DVD en computer werden weggenomen. Schadebedrag niet bekend. De inbraak werd gisteravond gepleegd.

Diefstal uit school
EMMEN - Zaterdagavond werd ontdekt dat in een school aan de Zuidlaarderbrink was ingebroken. Er werden twee spiksplinternieuwe computers weggenomen. Schadebedrag niet bekend.

Diefstal motor
ASSEN - Een 29-jarige bewoner aan de Prunushage ontdekte vanmorgen dat zijn rode Ducati 900 SS achter zijn woning was weggenomen. De motor die was afgesloten heeft een waarde van 6.000 euro.

Voertuigen uitgebrand
ASSEN - Zaterdagavond reed een 48-jarige man uit Emmen weg bij de Smelt waar hij de dag had doorgebracht. Na enkele meters kwamen de vlammen onder de motorkap vandaan. De auto brandde geheel uit, vermoedelijke oorzaak ligt in de technische installatie van de auto. Schadebedrag niet bekend.

ASSEN - Vanmorgen ontdekte een medewerker van de gemeente dat in de loods aan de Van Doornestraat een tractor in brand stond. De brandweer wist te voorkomen dat de loods in brand raakte, de tractor met een waarde van ruim 100.000 euro, brandde geheel uit. De oorzaak is vermoedelijk een storing in de technische installatie van de tractor.

Verzet
EMMEN - In de nacht van zaterdag op zondag kreeg een meisje een proces-verbaal omdat zij op de openbare weg in het centrum van Emmen een glas bier dronk. Een 18-jarige man uit Emmen bemoeide zich er mee en hinderde de agenten bij hun werk. Hij weigerde zich te verwijderen waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

HOOGEVEEN - In de afgelopen nacht werd de bromfiets van een 16-jarige knaap uit de gemeente de Wolden ingenomen voor technisch onderzoek. De knaap reed over de Hoofdstraat. Hij haalde snel een onderdeel van de bromfiets en gooide dat weg in de struiken. Hij werd aangehouden voor het belemmeren van het onderzoek.

Belediging
ASSEN - In de afgelopen nacht werd de bestuurder van een auto gecontroleerd naar aanleiding van zijn rijgedrag in het centrum van Assen. De inzittende, een 27-jarige man uit Assen, beledigde de agenten waarna hij daarvoor een proces-verbaal kreeg. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd hem een transactie aangeboden van 220 euro.

Bert Peters ( 06-53238059) verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur.