1e persbericht van zondag 23 november 2003

Eindhoven 23-11-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeersongeval

Zaterdag om 12.50 uur is een 33-jarige Eindhovenaar gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Boschdijk en de Ruyterstraat. Een 27-jarige bestuurder van een auto, afkomstig uit Eindhoven verleende op de kruising geen voorrang aan de 33-jarige Eindhovenaar die met zijn auto van rechts kwam. Het slachtoffer is met een hersenschudding en een gebroken vinger naar een ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Dronken automobilist botst tegen lantaarnpaal

Zaterdagavond rond 22.30 uur is een 52-jarige Eindhovenaar met zijn auto op de Hoogstraat tegen een lantaarnpaal gebotst. Hij raakte van de weg, raakte eerst twee houten paaltjes en botste toen tegen de lantaarnpaal. De bestuurder had stevig gedronken. Hij blies tijdens de ademtest op het politiebureau 2,20 promille. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Fietsendieven aangehouden

Zaterdag rond 13.30 uur zijn op de Nieuwe Emmasingel een 36-jarige inwoner van Valkenswaard en een 42-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Een getuige die een van de mannen had zien sjouwen met een gestolen fiets waarschuwde de politie. Die trof de twee mannen achter een stroomhuisje bij twee gestolen fietsen. Ze waren bezig de sloten van de fietsen open te breken. Een van de twee mannen had nog 16 dagen hechtenis te goed bij justitie. De twee zijn ingesloten. De fietsen zijn in beslaggenomen.

Eindhoven: Berovingen

Zaterdagmiddag rond 17.15 uur hebben twee jongens op een scooter de tas gestolen van een 40-jarige Eindhovenaar. Die liep op de Kruisstraat naar zijn auto toe. Hij wilde iets uit zijn tas pakken toen een bromfiets voorbij kwam en de duopassagier de tas uit zijn handen rukte. In de tas zaten een videocamera, en gsm , een horloge en een paspoort.

Zaterdagavond rond 20.00 uur is de tas gestolen van een 71-jarige vrouw uit Eindhoven. De vrouw fietste op de Heezerweg. Toen ze stopte kwamen er twee jongens naar haar toe. Een van hen pakte snel haar tas uit haar fietsmandje. In de tas zaten boodschappen met een waarde van 15 euro.

Eindhoven: Inbrekers bedreigen bewoonster

De bewoonster van een woning aan de Kroezelstraat heeft zaterdagavond rond 20.20 uur bij tuiskomst drie inbrekers overlopen. De vrouw ging alleen de woning in terwijl haar man de auto weg ging zetten. In de slaapkamer kwam ze tegenover een inbreker te staan. Hij gooide een hamer naar de geschrokken vrouw. De vrouw rende weg maar een tweede inbreker kwam haar dreigende met een mes achterna. Toen de vrouw het op een gillen zette vluchtte de inbrekers. Het bleken drie personen te zijn gemaskerd met bivakmutsen. De echtgenoot van de vrouw is nog achter de vluchtende inbrekers aangegaan maar is hen uit het oog verloren. Wel werden sieraden die uit de woning gestolen waren teruggevonden in de buurt. De omgeving werd door de gewaarschuwde politie met politiehonden uitgekamd. Daarbij werden in de bosjes in de omgeving drie kinderen ( 15 15 en 16 jaar oud) aangetroffen. Een van de drie werd door de vrouw herkend als een van de daders. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt

Zaterdagavond rond 20.10 uur is op de Boutenslaan een 53-jarige Tilburger aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. De man blies tijdens een ademtestruim 2.00 promille. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen. Hij krijgt bovendien een proces-verbaal.

Valkenswaard: Man gepakt voor vernieling auto

Zaterdag om 12.30 uur is in Valkenswaard een 48-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling van een auto. Rond 12.00 uur werd met een stanleymes een bestelbusje bekrast. Het busje stond geparkeerd op de Luikerweg. De betrokkenen hebben ruzie met elkaar. De schade zal op de verdachte verhaald worden. Hij krijgt bovendien een proces-verbaal.

Asten: Snelheidscontrole

Zaterdag tussen 10.00 en 12.30 uur heeft de politie op de N279 in Asten een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 52 bestuurders bekeurd. De snelste reed 124 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.

Mierlo: Dronken automobilist rijdt tegen boom

Zaterdagavond rond 20.00 uur is op de Bekelaar een 59-jarige inwoner van Geldrop aangehouden. De man was met zijn auto tegen een boom gebotst. De man was zo dronken dat hij niet meer op zijn benen kon staan. Hij weigerde mee te werken aan een blaas- en bloedproef. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen. Hij is ingesloten.