Stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht 23-11-2003 - Persberichten districten stad Utrecht

Gewapende overval

UTRECHT Een 22-jarige pompbediende van een tankstation aan de Pieter Nieuwlandstraat is zaterdagavond om 19.30 uur overvallen door twee nog onbekende mannen.

Een van de verdachte liep bij binnenkomst direct naar de kassa, bedreigde de pompbediende en eiste geld. De andere verdachte bleef achter in de winkel.Vermoedelijk zijn de verdachten er op een scooter met de buit richting de Eijkmanlaan vandoor gegaan. Op het moment van de overval waren er een aantal klanten in de zaak. De politie heeft hen gehoord als getuigen en sporen veiliggesteld. De zaak is in onderzoek. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie van het district Paardenveld via telefoonnummer 0900 8844.

Opzettelijke aanrijding

UTRECHT Een 24-jarige man uit Soest is zaterdagavond opzettelijk aangereden door een nog onbekende automobilist.

De man, werkzaam bij een beveiligingsdienst, kreeg een melding voor de Springhavergarage aan de Springweg. Daar aangekomen reed een bestuurder van een auto die net de garage wilde uitrijden zonder reden op hem in en raakte daarbij zijn knieën. De bestuurder gaf nog gas bij, waardoor het slachtoffer naar achteren werd geduwd. Op tijd kon hij voorkomen dat hij onder de auto terechtkwam. De bestuurder wist te ontkomen. De politie onderzoekt de zaak en verzoekt getuigen zich te melden bij de politie van het district Paardenveld via telefoonnummer 0900 - 8844.

Zakkenrollers aangehouden

UTRECHT Een 29-jarige man uit Zaandam is zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur aan de hand van een signalement aangehouden op verdenking van zakkenrollen. Het slachtoffer, een 16-jarige jongen uit Maarssen, werd op de Catharijnesingel beroofd van geld dat hij in zijn jaszak had.
De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Op de Diamantweg heeft een 41-jarige man uit Utrecht tijdens de Sinterklaasintocht geprobeerd een 32-jarige vrouw uit Utrecht te beroven van spullen uit haar handtas. De vrouw kon voorkomen dat de man er met de spullen vandoor ging. De verdachte werd op aanwijzing van getuigen om 14.30 uur aangehouden op de Jutfaseweg en is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Achtervolging

UTRECHT Een 23-jarige man uit Velp is zaterdagnacht rond 05.30 uur met drie inzittenden in zijn auto ongewild betrokken geraakt bij een achtervolging.

De man reed na een uitgaansavond via de Prinses Irenelaan naar de A2. Na de stoplichten bij de Burg. Norbruislaan werd hij tot een aantal keren toe gesneden door de bestuurder van een andere auto, die ook regelmatig tegen het verkeer inreed om de 23-jarige bestuurder vervolgens weer in te halen en af te snijden. Tot tweemaal toe werd de zijkant van de auto van het slachtoffer geraakt. De Velpenaar probeerde de bestuurder van de andere auto af te schudden en kwam via een voor hem onbekende route uiteindelijk in Vleuten terecht. Daar raakte hij de achtervolger kwijt. De inzittenden hebben aangebeld bij een woonhuis en zijn daar opgevangen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Drie verdachten in de leeftijd van 17, 22 en 26 jaar, afkomstig uit Marum en Utrecht, zijn zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur aangehouden, nadat zij zonder te betalen met een aantal drogisterij-artikelen een warenhuis aan de Rijnkade wilden uitlopen.

Getuigen hadden gezien hoe de verdachten de goederen in hun tas stopten en naar de uitgang liepen. Daar konden ze worden staande gehouden door beveiligingsbeambten van het warenhuis. De verdachten zijn na verhoor op het politiebureau heengezonden met een proces verbaal.Omdat voor de 22-jarige een winkelontzegging gold, heeft deze verdachte ook proces verbaal gekregen voor huisvredebreuk.

UTRECHT - Een 44-jarige man uit Hannover is zaterdagmiddag om 13.45 uur betrapt op het wegnemen van een aantal goederen bij een stand van de verzamelbeurs in de Jaarbeurs.

Een eigenaar van een stand, die zag dat de man wegliep met een aantal niet betaalde spullen in zijn hand, sprak hem aan met het verzoek de gestolen waar terug te geven. Dat deed de man, maar bij een andere stand probeerde hij nog een keer zonder te betalen met spullen onder zijn arm weg te lopen. Daarbij werd hij betrapt door een getuige, die de beveiliging inschakelde. Na een korte achtervolging kon de beveiliging de man aangehouden en overdragen aan de politie. Na verhoor op het politiebureau is de verdachte met een proces verbaal naar huis gestuurd.

UTRECHT In een supermarkt aan de Hammarskjoldhof is zaterdagmorgen omstreeks 11.00 uur een 37-jarige man uit Utrecht aangehouden, nadat hij zonder te betalen met een aantal levensmiddelen de zaak wilde verlaten.

De man bekende de diefstal en kon na verhoor met een proces verbaal het politiebureau verlaten.