PERSBERICHT - 2003-11-21

Zeventig procent van de boekingen gaan nu via internet

VacanceSelect.nl wijzigt haar naam in verband met boekingsgedrag klanten

Directseller VacanceSelect in Alkmaar heeft zijn naam gewijzigd in VacanceSelect.nl. Belangrijkste reden voor de beslissing is volgens directeur Loek van de Loo het scheppen van duidelijkheid en het prioriteit geven aan het voornaamste boekingsmedium van de organisatie.

"Boeken via het internet maakt nog steeds een explosieve groei door. Bij VacanceSelect.nl wordt op dit moment meer dan 70% van de vakanties via internet geboekt. Onze brochure zal blijven bestaan, maar wordt ondergeschikt aan het internet," aldus de directeur van VacanceSelect.nl.

Internet biedt de vakantieganger onbeperkte mogelijkheden. Op het optimaal dynamische medium kan de vakantieganger de meest recente informatie vinden. "Als wij in mei een nieuwe camping inkopen, kan de klant deze bestemming meteen bekijken en boeken op onze website," aldus Van de Loo. "Een ander niet te onderschatten voordeel is dat de vakantieganger ten allen tijde zelf kan beslissen wanneer hij of zij aandacht wil besteden aan de voorbereidingen en het boeken van zijn of haar vakantie. Het is niet meer nodig rekening te houden met de openingstijden of bereikbaarheid van een reisbureau."

VacanceSelect.nl blijft investeren in het internet. De website is onlangs geheel vernieuwd en biedt de vakantieganger diverse nieuwe mogelijkheden en veel meer informatie als de brochure. Naast uitgebreide streekinformatie en toeristische tips kan men op de website de vakantiebestemming bekijken aan de hand van foto's in diverse formaten. Op een aantal vakantiebestemmingen kan men zelfs via driedimensionale panoramafoto's de smaak te pakken krijgen. Het selecteren van een vakantiebestemming wordt nog makkelijker doordat alle bestemmingen in handige categorieën zijn verdeeld. De accommodaties en de prijzen voor 2004 zijn te vinden op de website www.VacanceSelect.nl. Als vakantiegangers online boeken krijgen ze een webkorting van vijf euro per boeking. Online reserveren is 24 uur per dag, zeven dagen per week, mogelijk. De reisorganisatie is telefonisch bereikbaar via 072-5 183 183.