Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 21 november 2003

Provincie Groningen 21-11-2003 -

Stadskanaal: jonge fietsdievegge (13) achterhaald
Een 31-jarige man uit Stadskanaal zag vrijdagmiddag dat zijn fiets uit een tuin aan de Maarsheerd in Stadskanaal werd ontvreemd door een 13-jarig meisje uit Nieuw Buinen. De man bedacht zich niet en zette met een andere fiets de achtervolging in. Hij kon het meisje in de Poststraat in de kraag vatten en waarschuwde de politie. Het meisje werd meegenomen naar het bureau. Er is een proces-verbaal opgemaakt en de ouders van het meisje zijn ingelicht.

Hoogezand: greep in kassa
In een horecagelegenheid aan Gorecht-Oost in Hoogezand deed een nog onbekende man een greep in de kassa. De uitbater van het café bediende twee mannen. Een van de mannen leidde de cafébaas af en de andere man deed een greep in de kassa. Beide mannen verlieten daarbij lopend het café en liepen weg in de richting van de zuidelijke van het winkelcentrum. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Haren: jongen (19) opgepakt met speelgoedpistool
De politie kreeg vrijdagmiddag een melding dat een jongen op de Rijksstraatweg in Haren met een vuurwapen liep te zwaaien. Ter hoogte van het stadion Esserberg troffen de agenten een 19-jarige jongen uit Groningen aan die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij bleek in zijn tas een zwart speelgoed pistool te hebben. Het voorwerp is voor afdreiging geschikt er daardoor strafbaar. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: fietsdief betrapt
Een bewoner van de Goudlaan zag vrijdagochtend dat een 35-jarige man uit Groningen probeerde een fiets uit het schuurtje van de woning weg te nemen. De politie werd gewaarschuwd die op basis van het opgegeven signalement op aanwijzing van stadswachten de 35-jarige verdachte op de Siersteenlaan kon aanhouden. Op het bureau bekende de verdachte de poging om de fiets te stelen. Een proces-verbaal is opgemaakt.

Groningen: mishandelde vrouw aangetroffen
Agenten zagen vrijdagochtend in de Trompstraat een 33-jarige vrouw lopen die gewond was aan haar gezicht. Zij spraken de vrouw aan die aangaf mishandeld te zijn bij een oude schaftkeet aan de Bornholmstraat. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Ondertussen bleek dat de vrouw was opgenomen met een rechterlijke machtiging in een psychiatrisch ziekenhuis en daar was weggelopen. Na behandeling werd de vrouw terug gebracht naar de kliniek. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling door een nog onbekende man.

Groningen: vier mannen aangehouden na mishandeling
Op het Stationsplein werden vrijdagochtend vroeg vier mannen aangehouden na een vechtpartij met een ander groepje mannen. Er was onenigheid ontstaan en door het groepje van vier mannen, allen militair in de leeftijd van 19, 21, 27 en 30 jaar, werden klappen en trappen uitgedeeld. Een 23-jarige man uit Den Haag werd voor behandeling van zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De KMAR heeft de verdachte militairen voor verder onderzoek van de politie overgenomen.