Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (21/11)

Oosterhout, vrijdag 21 november 2003

Politie treedt op tegen baldadige jeugd
HANK: De politie waarschuwde donderdagavond 20 november 2003 een groep jongeren die overlast veroorzaakten bij een benzinestation aan de Jachtsloot. Ze draaiden luide muziek en een 19-jarige jongen uit Hank stond bovenop een pompinstallatie. De agenten lieten de muziek zachter zetten en de jongeman kreeg een waarschuwing voor zijn gedrag. Bij controle, even later, stond hij weer bovenop de pompinstallatie. De politie arresteerde hem op grond van baldadigheid en maakte proces-verbaal tegen hem op.

Politie waarschuwt voor bedelaar / oplichter
LOON OP ZAND: De politie waarschuwt voor een bedelaar / oplichter die actief is. Op donderdagavond 20 november zijn twee bewoners aan de Rijckevorselstraat door de man benaderd. Een ongeveer 20-jarige man belde aan bij de woningen en hing een zielig verhaal op. Het kwam er op neer dat hij om geld vroeg. Hij vertelde dat hij geen geld te had om met de trein naar Den Haag te kunnen gaan. Bij de andere bewoner gaf hij aan dat hij graag bloemen wilde kopen voor het graf van zijn moeder. De politie krijgt regelmatig meldingen van dit soort zaken. De verhalen verschillen maar komen uiteindelijk altijd op hetzelfde neer: een zielig verhaal en een verzoek om geld. De politie adviseert om dergelijke gesprekken zo snel mogelijk te beëindigen. Als u het helemaal niet vertrouwd, doet u de deur gewoon niet open.

Snelheidscontrole in Made
MADE: Op donderdag 20 november 2003 hield de politie twee verschillende snelheidscontroles in Made. De radarauto stond tussen 09.00 uur en 10.00 uur op de Zuideindsestraat. Vijftien automobilisten reden sneller dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. In totaal passeerden 386 bestuurders de radarauto.
Daarna verplaatste de controle zich naar de Drimmelenseweg. Ook daar geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Tussen 10.20 uur tot 12.20 uur reden 391 autos over de Drimmelenseweg. Zeventien van hen waren in overtreding. De snelste automobilist reed 69 km/u. Alle overtreders krijgen binnenkort een boete thuisgestuurd.

Drie woninginbraken in Oosterhout
OOSTERHOUT: De recherche onderzoekt een drietal woninginbraken in Oosterhout. Aan de Taxusstraat in Dorst braken dieven de achterdeur van een woning open en gingen er met een digitale camera, cds en dvds vandoor. De inbraak is vermoedelijk gepleegd op donderdag 20 november tussen 07.40 uur en 20.30 uur.
Diezelfde dag is er ook ingebroken in de Dahliastraat in Oosterhout. Dat gebeurde vermoedelijk tussen 13.00 uur en 22.40 uur. De buit bestond uit sieraden en een bestekcassette.
Rond 18.30 uur betrapte een andere bewoner van de Azaleastraat een stel inbrekers. Hij hoorde verdachte geluiden waarna hij polshoogte ging nemen. Hij zag dat drie mannen bij de buren probeerden in te breken. Ze hadden het raam al opengebroken en sloegen op de vlucht. De politie rechercheert verder aan de hand van de signalementen van de verdachten.
De Oosterhoutse politie merkt overigens op dat het aantal woninginbraken in de Kruidenbuurt (het gebied tussen de Waterkerslaan en de snelweg A-27) in Oosterhout sterk is afgenomen. Dit is vooral te danken aan inspanningen van de bewoners de wijk. Zij startten zelf een succesvol Buurtpreventie project op, waarbij inbraakpreventie en sociale controle een belangrijke rol spelen. Het project ging in 2001 van start naar aanleiding van 22 inbraken en een aantal inbraakpogingen. In 2002 was het aantal inbraken terug gebracht tot 1 woninginbraak. Dit jaar (2003) is er in het bewuste gebied, tot op heden, niet ingebroken.

Fietster raakt gewond bij ongeval
OOSTERHOUT: Op de kruising Hoofseweg met Weerdestein vond op vrijdagochtend 21 november een verkeersongeval plaats. De politie stelde vast dat er rond 11.15 uur een aanrijding gebeurd was tussen een fietster en een personenauto. De 62-jarige bestuurster van de fiets, afkomstig uit Oosterhout, liep bij het ongeval letsel op aan haar gezicht. De betrokken automobiliste betrof een 54-jarige vrouw uit Oosterhout. Zij kwam met schrik vrij. De automobiliste verleende vermoedelijk geen voorrang aan de fietster.

Bron: Jeroen Steenmeijer