Politie Amsterdam-Amstelland

Ruim 260 bekeuringen fietsverlichtingcontroles
Drie arrestaties bij drugsactie
21-11-2003. Bij een gerichte drugsactie is vanmorgen in de Kolfschotenstraat een 42-jarige drugsdealer gearresteerd die drugs vanuit zijn auto verhandelde. Tijdens een huiszoeking werd een grote partij zogenaamde slikbollen aangetroffen.

De dealer, die samen met een vrouw en een kind in de auto zat, trok de aandacht van een afnemer door met de lichten van zijn auto te knipperen. De klant begaf zich per fiets naar de auto waar een deal werd gesloten. Nadat de drugs waren overhandigd werden de dealer en de vrouw door de politie klemgereden en gearresteerd. De man op de fiets werd even later gearresteerd. Bij hem werden 85 bolletjes met verdovende middelen gevonden en in beslag genomen. Bij een huiszoeking in een woning werd ruim een kilo verdovende middelen verpakt in slikbollen in beslag genomen. De sociale jeugd- en zedenpolitie (SJZP) heeft zich over de peuter ontfermd.
Grote coffeeshopcontrole
21-11-2003. Agenten van wijkteam Oud-west hebben samen met het Horeca Interventie Team (HIT) uitgebreide controles gehouden in twaalf coffeeshops in Oud-West. Er werden diverse overtredingen geconstateerd waarvoor proces-verbaal is opgemaakt. Een man werd aangehouden omdat hij 130 gram hasj op zak had. In een coffeeshop werd teveel voorraad aangetroffen. De gehele voorraad werd in beslag genomen. In twee bedrijven was geen leidinggevende aanwezig. Van een shop bleek de vergunning te zijn verlopen. Twee klanten bleken meer dan de toegestane vijf gram te hebben gekocht in een coffeeshop. Een klant bleek ongeveer 130 gram hasj op zak te hebben en werd gearresteerd. In zijn woning werd nog eens 500 gram softdrugs aangetroffen. Alle geconstateerde overtredingen worden gemeld aan het bestuur van het stadsdeel.