Dienstenbond CNV

Gemeenschappelijke CAO voor medewerkers Gassan
21-11-2003

De CNV Dienstenbond is de bond voor de handel en heeft in deze sector al een jarenlange ervaring. Wij zetten ons in voor de belangen van onze leden. Zowel op collectief als op individueel niveau. We voeren dus niet alleen CAO-onderhandelingen, maar staan onze leden ook bij als zij problemen hebben op het werk.

Sinds een jaar is de CNV Dienstenbond ook actief in het bedrijf waar u werkt (Stoeltie, ADC, Gassan Diamonds en Gassan Schiphol). Regelmatig spreken wij met uw werkgever over bijna alles wat u, de werknemer, betreft. Dus de arbeidsvoorwaarden, werkomstandigheden en werkgelegenheid.

Eigen CAO
Onlangs zijn er tussen uw werkgever en de vakverenigingen besprekingen gestart over een eigen CAO. De ondoorzichtigheid van verschillende regelingen per BV met daarbij ook nog eens twee verschillend van toepassing zijnde bedrijfstak-CAOs (de CAO voor de juweliersdetailhandel en de CAO voor de metaalnijverheid) was de aanleiding om te kijken of we tot een CAO kunnen komen die voor alle medewerkers bij Gassan geldt. Deze CAO moet zorgen voor uniformiteit over de BVs heen en gelijke situaties moeten straks gelijk worden behandeld.

verbetering
Wat de CNV Dienstenbond betreft zijn de CAOs voor de juweliersdetailhandel en de metaalnijverheid de leidraad voor de ondernemings-CAO van Gassan. De CAO moet werkbaar en duidelijk zijn voor iedereen. Ook staat wat ons betreft voorop dat u er zeker niet slechter van mag worden! Met andere woorden: het moet een daadwerkelijke verbetering zijn!

Collectief belang
Verder is er nog één voorwaarde, namelijk: een collectief belang. We kunnen uiteraard alleen maar onderhandelen als we weten dat we spreken namens een brede achterban. Het moet immers de CAO voor alle medewerkers worden. Aangezien we nog niet zo lang betrokken zijn bij Gassan kunnen we nog niet spreken over die brede achterban. Wel is het zo dat de afgelopen tijd veel collegas bij Gassan Schiphol u voor zijn gegaan, en lid zijn geworden. Wij adviseren ook u om lid te worden. Zeker in het licht gezien van de huidige besprekingen over een eigen ondernemings-CAO is nu het moment om lid te worden en daarmee te zorgen dat uw belangen en die van uw collega-leden goed worden behartigd. U bent immers gebaat bij een sterke vertegenwoordiging aan werknemerszijde van de onderhandelingstafel. Zaken als toeslagen, vakantiedagen, uitkering bij ziekte etc. etc. staan namelijk op de agenda. Het gaat dus om uw beloning!

Dienstenpakket
Heeft u nog meer redenen nodig om lid te worden? Een greep uit ons dienstenpakket:


1. Collectieve belangenbehartiging

2. Individuele belangenbehartiging

3. Juridische hulp

4. Financieel advies

5. Steun aan OR-leden

6. Cursussen

7. Informatie

8. Belastinghulp

9. Loopbaanadvies

10. Rechtshulp Pluspakket

Overtuigd?
Overtuigd van de noodzaak van een sterke belangenbehartiger? Geef u dan snel op. (Lid worden) Zorg ook dat uw collegas in het bedrijf lid worden. Samen sta je immers sterker! En, voor elk lid dat u aanmeldt, krijgt u van ons een aardige attentie. Heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met de bestuurder bij de CNV Dienstenbond, Neoletta Poelgeest, tel: (035)6460580 of e-mail:
hilversum@cnvdibo.nl.