Arriva


Jarige Servicebus Assen bereikt streefaantal

De Servicebus Assen heeft de grens van 800 reizigers per week bereikt. Dat was de minimumgrens voor de provincie en gemeente om aan het einde van het experiment te beslissen of de Servicebus definitief blijft of niet.
Het bereiken van dit record aantal reizigers komt op een prachting moment, omdat zondag 23 november de Servicebus precies één jaar bestaat.

Reizigerspanel
Afgelopen donderdagavond hield Arriva in het bijzijn van een amtenaar van zowel de provincie als de gemeente een reizigerspanel om één jaar Servicebus te evalueren. Veel lof oogsten de chauffeurs van de Servicebus die zeer servicegericht en behulpzaam zijn. Daarnaast wordt vooral de goede bereikbaarheid van het centrum, het ziekenhuis en het station geroemd. Een punt van aandacht betreft het slechte wegdek op sommige plaatsen en de verkeersdrempels, waar met name de oudere reizigers veel last van hebben. Een enkele drempel is reeds aangepast.

Telcijfers
Uit de telcijfers kwam naar voren dat sinds de beginmaanden het aantal reizigers uit de wijk Assen-Oost met 51% is gestegen. In de wijk de Lariks was de vervoergroei 41% en in (het zuidelijk deel van) de wijk Noorderpark 16%.
Drukke dagen zijn de woensdag en de zaterdag. Op één topdag zijn maar liefst 180 instappers geteld. Arriva gaat met de provincie en de gemeente overleggen of op de drukke momenten een extra busje ingezet kan worden.
Het aantal reizigers op zondag (gemiddeld 16 per dag) blijft achter bij de verwachtingen. Het blijkt dat de ouderen op zondag veelal bezoek ontvangen en daarom niet zelf op stap gaan. Ook het gebruik op koopavond is laag, vooral veroorzaakt door het feit dat ouderen dan niet graag winkelen.

Wensen
Het panel onderstreepte de wens van reizigers om een extra ochtendrit voor Vredeveld en een extra rit om 19.30 uur in aansluiting op het bezoekuur van het ziekenhuis. Als die uitbreiding ten koste zou moeten gaan van de koopavond en de ritten op zondag, dan krijgt dat de instemming van het panel.
Een andere wens betreft het dichterbij de hoofdingang brengen van de halte bij het Wilhelmina Ziekenhuis. Inmiddels heeft het ziekenhuis met deze verbetering ingestemd.

Verjaardag
De verjaardag van de Servicebus zal de reizigers niet ontgaan. Zaterdag en zondag zal de Servicebus versierd rondrijden en zondag zullen de reizigers onder het motto "wie jarig is, tracteert" een kleine tractatie ontvangen en gratis mee mogen.