Gemeente Amstelveen

Ogen en Oren (persbericht Politie)

Gemeente en politie werken samen aan het project Ogen en Oren. Onderstaand persbericht is van de politie.

O&O Meldlijn opengesteld: 06 - 4867.2592

Naar aanleiding van het succes van vorig jaar, 56 meldingen leidden tot 32 arrestaties, draait vanaf november 2003 tot april 2004 weer het project O&O (Ogen en Oren). Behoudens Amstelveen doen dit jaar ook de gemeenten Uithoorn en Aalsmeer mee aan het project. Waar ging het ook alweer om:

Bewoners/ burgers die zaken meldden die criminaliteit verminderden dan wel tegenhielden werden verrast met een bloemetje en een staatslot (of deel daarvan, minderjarigen kregen een CD bon). Ook nu zullen attente bewoners/ burgers die dergelijke zaken melden op ludieke wijze worden verrast.
Om snel te kunnen inspelen op meldingen en de samenwerking met bewoners/ burgers te benadrukken en te bevorderen, heeft de politie in Amstelveen een speciaal telefoonnummer opengesteld te weten:

06 - 4867.2592, de O&O Meldlijn

De politie van de wijkteams Amstelveen Noord en Zuid verzoeken u dringend alleen de O&O MELDLIJN te bellen bij heterdaad situaties en of verdachte omstandigheden. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld inbraken in woningen / auto's, diefstallen, berovingen en dergelijke feiten maar ook verdachte situaties en / of personen in uw omgeving kortom, zaken waarvan u denkt: hier klopt iets niet. U kunt de O&O Meldlijn NIET bellen om bijvoorbeeld een vermissing aan te geven of om aangifte te doen! Voor deze en andere politiezaken dient u 0900-8844 te bellen. (bij spoed 112, bv aanrijding met letsel, onwel persoon e.d.)

Door openstelling van de O&O Meldlijn hoopt de politie op meer meldingen en uiteraard arrestaties. Weet dat de politie de komende maanden extra personeel inzet, die direct op uw melding kunnen reageren. SAMEN moet het lukken de criminaliteit te verminderen en tegen te gaan!

Om in politietermen te blijven, het bewijs daarvoor is al geleverd. Sinds 1 november, de start van O&O, zijn in Amstelveen al 6 meldingen gedaan die hebben geleid tot 7 arrestaties, variërend van aanhouding van 3 jonge berovers, een insluiper, iemand die onder invloed reed en afgelopen vrijdag de aanhouding van een autodief. Ook deze melders / getuige(n) worden binnenkort uitgenodigd op het politiebureau. Voorts zal de politie op deze avond stilstaan bij het thema woninginbraken. Bewoners worden geïnformeerd en kunnen zelf aangeven wat zij hieraan doen dan wel wensen. Kortom, het project O&O is niet alleen bedoeld om zaken te melden maar ook bedoeld om samen problemen op het gebied van veiligheid en leefbaarheid aan te pakken!